• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Rumların tercihi de Ercan Havalimanı

Rumların tercihi de Ercan Havalimanı
KKTC'deki Ercan Havalimanından yapılan uçuşlar,Larnaka Havalimanı üzerinden yapılan uçuşların nerdeyse yüzde 80'nine ulaştı.

Rum Fileleftheros gazetesi, KKTC basınında önceki gün, Ercan Havalimanı üzerinden yapılan uçuşlarla ilgili çıkan habere dayanarak, Kasım ayında Ercan Havalimanı üzerinden bin 626 uçuş gerçekleştirildiğini ve bu sayının, Larnaka Havalimanı için 2 bin 200, Baf Havalimanı için de 619 olduğunu yazdı.

Gazete, bu verilere dayanarak Larnaka Havalimanı üzerinden yapılan uçuşların, Ercan Havalimanı üzerinden yapılan uçuşlardan sadece yüzde 25 oranında daha fazla olduğunu aktardı. Yine aynı gazete buna paralel olarak da Güney Kıbrıs’taki iki havalimanı üzerinden yapılan uçuşların oranı yüzde 58 iken, Ercan Havalimanı üzerinden yapılan uçuşların oranının yüzde 42 olduğunu kaydetti.

RUMLAR DA ERCAN'I TERCİH EDİYOR

Haberde, Ercan Havalimanı üzerinden 204 bin 208 yolcunun, Larnaka Havalimanı üzerinden de 252 bin 870 yolcunun seyahat ettiği belirtildi. Baf Havalimanı içinse bu rakam 102 bin 110 yolcuyla sınırlı kaldı. Gazete, dünkü rakamlara bakıldığında ise, Ercan Havalimanı üzerinden 43 uçuş, Larnaka Havalimanı üzerinden 51 uçuş, Baf Havalimanı üzerinden ise 8 uçuş gerçekleştirildiğini yazdı.

Ercan Havalimanı üzerinden yapılan uçuşların artmasında, Rum yolcuların bazı sebeplerle bu havalimanı üzerinden uçuş yapmayı tercih etmesinin de etkili olduğunu iddia eden gazete, Rumların özellikle Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden başka güzergahlara yapılacak uçuşlar için Ercan Havalimanı’nı tercih ettiğini öne sürdü.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim