• BIST 9543.86
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Rus donanması Akdeniz'e konuşlandı

Rus donanması Akdeniz'e konuşlandı
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Akdeniz'deki savaş gemilerinin kalıcı olduğunu söyledi.

 

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Akdeniz'deki savaş gemilerinin kalıcı olduğunu söyledi.
 
Rusya Savunma Bakanlığı'nın başkent Moskova’da düzenlediği "Askeri Meslektaşlar " konulu toplantısına Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanı Şoygu ve üst düzey askeri yetkililer katıldı.
 
Toplantıda konuşan Şoygu Akdeniz’de Rus savaş gemilerinin kalıcı olarak görev yapacağını kaydetti. Şoygu, “Rusya’nın ulusal çıkarlarını korumak için Haziran ayında Akdeniz’de hızlı komutanlık oluşturuldu. Bugün söz konusu bölgede askeri deniz filosuna ait savaş gemileri kalıcı olarak bulunmakta” dedi.
 
Rus Savunma Bakanı, ayrıca Kuzey Kutbunda da ordu birliklerinin oluşturulacağını söyledi. Şoygu, Frans-İosif toprağı ve Novosibirski adalarında askeri havaalanları ve gerekli altyapı oluşturmayı planladıklarını kaydetti. Şoygu, bölgedeki bazı askeri havaalanlarının yeniden işletime açılacağını duyurdu. Şoygu, Putin’e sunduğu raporunda Belarus’ta Rus havacılık alayına ait bir askeri hava üssünün oluşturulacağını kaydetti.Toplantıda konuşan Putin, askeri disiplinin artırılması ve geleceğe yönelik askeri tatbikatların geliştirilmesi gerektiğine işaret ederek, “Askeri kışla ve birliklere yönelik ani denetlemelere devam edilecek. Bu tür denetlemelerin tüm ordu alan ve kuvvetlerinde, askeri bölgelerde yapılması lazım. Askeri hazırlıkların sonuç noktası “Vostok-2014” başlıklı stratejik tatbikatı olacak. Bu tatbikatta Rusya’nın doğu bölgesinde askeri güvenliğin sağlanması bağlamında çalışmaların yapılması öngörülüyor.” ifadesini kullandı.
 
Putin, Kuzey Kutup bölgesinde ulusal çıkar ve Rusya’nın güvenliğinin korunması için tüm fırsatlara sahip olması gerektiği üzerinde durdu. Rusya lideri, “Gelecek yıl yeni birlik ve kışlaların oluşturulması çalışmalarını sonlandırmak lazım. Bunun yanında Kuzey Kutup bölgesinde altyapı ve askeri kışlaların oluşturulmasına yoğunlaşılmasını istiyorum.” dedi.Putin bir yıl sonra Rus ordusunda yeni, çağdaş silah ve askeri teknoloji payının yüzde 30 olacağını kaydetti.
 
Putin, “2014’de silahlı birliklere 40’dan fazla kıtalar arası balistik füze, 210’dan fazla uçak ve helikopter ve 250’den fazla zırhlı araç teslim edilecek. Aleksandr Nevski ve Vladimir Monamah isimli 2 nükleer denizaltı askeri göreve başlayacak.” dedi. Putin, başarılarından dolayı emekli askerleri devlet nişanı ile ödüllendirdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim