• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

'Rus gemisi Suriye'ye cephane taşıyordu'

'Rus gemisi Suriye'ye cephane taşıyordu'
Silah taşıdığı belirtilen Rus gemisi Chariot’un, Suriye'ye gidişi konusunda Ankara’dan yapılan açıklamalar, Rus medyasında da yankılandı. Haberlere göre gemi cephane yüklüydü.

'Rus gemisi Suriye'ye cephane taşıyordu'

Silah taşıdığı belirtilen Rus gemisi Chariot’un, Suriye'ye gidişi konusunda Ankara’dan yapılan açıklamalar, Rus medyasında da yankılandı. Haberlere göre gemi cephane yüklüydü. 

Silah taşıdığı belirtilen Rus gemisi Chariot’un, Kıbrıs Rum Kesimi’nde ikmal yaptıktan sonra Türkiye’ye uğramadan ve AB’nin Suriye’ye uyguladığı ambargoya aykırı olarak Suriye’nin Tartus limanına ulaştığı yönünde Ankara’dan yapılan açıklamalar, Rus medyasında da yankılandı.

Novosti haber ajansı, geminin, Suriye Savunma Bakanlığı’na yönelik 35-60 ton cephane ve patlayıcılar taşıdığını belirtti.

Novosti haber ajansı, Ankara’da yapılan açıklamalara dikkat çektiği haberinde Rusya’nın, Tartus yakınlarında Sovyet döneminden kalan bir deniz tesisinin bulunduğunu, bu tesisin de Rusya’nın Akdeniz’deki tek askeri tesis olduğunu anımsattıktan sonra şöyle devam etti:

“St Vincent ve Grenadines bayraklı kargo gemisi MV Chariot, Petersburg’tan Suriye’nin Lazkiye limanına doğru gidiyordu ve Suriye Savunma Bakanlığı’na yönelik 35-60 ton cephane ve patlayıcılar taşıyordu.

-KARGOYU GÖNDEREN RUS ROSOBORONEXPORKT-

Rus Dışişleri Bakanlığı da, geminin ‘tehlikeli bir kargo’ taşıdığını söyledi ancak detay vermedi. Belgelere göre, kargoyu gönderen ise, Rus devletin silah ticareti yapan Rosoboronexport şirketi idi.”

Haberde geminin başlangıçtaki rotası, AB üyesi olmayan Türkiye sularında olduğu için AB’nin Suriye’ye yönelik kısıtlamaların geçerli olmadığı ancak geminin ikmal için Salı günü mecburi olarak Rum kesimindeki Limasol limanına demirleme zorunda kaldığı belirtildi.

Rum yetkililerinin belgelerini kontrol amacıyla gemiye çıktıklarını kaydeden ajans, Rum Kesimi’nin “kargoyu incelemeye çalıştıklarını ancak dar mekan nedeniyle kargonun bulunduğu dört konteynırı açamadıkları” yönündeki açıklamasına yer verdiği haberinde Rum Hükümetin Sözcüsü’nün geminin destinasyonunu değiştirip Suriye’ye gitmeme kararını vermesi üzerine adadan ayrılmasına izin verildiği ifadelerini de yansıttı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim