• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Rus gemisi Tazmanya'da mahsur kaldı

Rus gemisi Tazmanya'da mahsur kaldı
Yeni Zelanda’dan geçen ay yola çıkan Rus araştırma gemisi MV Akademik Shokalskiy’nin, Tazmanya’nın güneyinde buzullar arasındaki esareti sürüyor.

Avustralyalı kaşif Douglas Mawson’un 100 yıl önce Antarktika’ya gittiği rotayı izlemek için Yeni Zelanda’dan geçen ay yola çıkan Rus araştırma gemisi MV Akademik Shokalskiy’nin, Tazmanya’nın güneyinde buzullar arasındaki esareti bitmedi. “Buz Ejderhası” isimli Çin buz kırıcısı, önceki gün kurtarılmayı bekleyen gemiye, yol açmaya çalışacaktı ancak başaramadı.

Geminin durumu ilgiyle izleyen sadece dünya basını değil; penguenler de olayın yakın takipçisi. Buz Ejderhası, gemiye 11 km kala buzlar kırılamayacak kadar kalınlaşınca geri dönmek zorunda kaldı. Araştırma ekibinin liderlerinden Chris Turney, uydu sistemi üzerinde giriş yaptığı Twitter hesabından gemiden bilgi vererek “Ne yazık ki Buz Ejderhası yaklaşamadı. Yardım için diğer gemiyi bekliyoruz. Herkes iyi” diye yazdı. Bilim insanları, mahsur kalmalarına rağmen gemideki çalışmalarına devam ettiklerini de belirtti.

Buz Ejderhası’ndan önce Fransız bir gemi de Rus gemisini kurtaramamıştı. Önceki iki buz kırıcıdan daha başarılı bir sicile sahip olan Avusturalya’ya ait Aurora Australis isimli buz kırıcı gemisi, Rus gemisini kurtarmaya çalışacak. Eğer hava durumu iyi olursa gemideki 74 kişinin helikopterle tahliye edilmesi de mümkün olacak.

Rus araştırma gemisinde bilim insanları ve turistlerin olduğu 74 yolcu var. 24 Aralık’ta şiddetli kar fırtınası, denizde yüzen buzları gemiye doğru itmiş, buzlar arasında sıkışan gemi hareket edemez hale gelmişti.

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim