• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Rus savaş gemileri Aden'de görevde

Rus savaş gemileri Aden'de görevde
"Admiral Panteleyev” kruvazörü başta olmak üzere Rus pasifik filosundan bir grup gemi, korsanlıkla savaş programı gereğince Aden Körfezi'nde sivil gemileri korsanların saldırılarından koruma görevine başladı.

Rus savaş gemileri Aden'de görevde

"Admiral  Panteleyev” kruvazörü  başta olmak üzere Rus Pasifik Filosundan bir grup gemi, korsanlıkla savaş programı gereğince Aden Körfezi'nde sivil gemileri korsanların saldırılarından koruma görevine başladı.  

Rus savaş gemileri Hint okyanusunda görev yapmaya devam ediyor. Kuzey filosunun “Severomorsk” adlı denizaltısavar gemisinin yerine geçen “Admiral Panteleyev” kruvazörü, şu anda Afrika  boynuzunun  boyu bölgesinden geçen gemi konvoyuna refakat ediyor.

Singapur, Panama, Hindistan, Yunanistan ve Bermuda bandıralı gemilerin yükü ve aralarında Rusların da bulunduğu ekip üyeleri koruma altında seyirlerini sürdürüyorlar. Rusya, Pasifik Filosu Komutanlığının basın sekreteri Roman Martov konuyla ilgili şunları söyledi:                     

"Rus Pasifik  Filosunun gemileri, 5 gemiden oluşan bir gemi konvoyuna refakat ediyor. Bir hafta önce de  bir gemi konvoyunu Babülmendeb boğazına kadar geçirdi. Rus savaş gemileri, Aden körfezinde görev yaparak gemi konvoylarını körfezin tehlikesiz yerlerine kadar geçirecek."

Aden körfezinde eylemlerde bulunan korsanlarla savaş yıllardır sürüyor. 2008 yılından itibaren Avrupa Birliği, Birleşik Amerika, Çin, Türkiye, Hindistan, Rusya’nın savaş gemileri Aden körfezinde sivil gemi konvoylarına refakat ediyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim