• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Rus uçağına, Suriye tarafından ateş açıldı

Rus uçağına, Suriye tarafından ateş açıldı
200 yolcusu bulunan Rus uçağına,Suriye tarafından ateş açıldığı iddia edildi.

Rusya'da istihbarat kaynaklarına dayanan İnterfaks ajansı, Pazartesi sabahı Mısır'dan Suriye başkenti Şam'a sefer gerçekleştiren Nordwind'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağına Suriye hava sahasında yerden ateş açıldığını iddia etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Alexander Lukashevich, Rus havayolu şirketi NordWind Airlines’a ait bir uçağa Suriye hava sahasında yapıldığı tahmin edilen saldırı ile ilgili gerçeklerin ortaya çıkması için hemen harekete geçtiklerini söyledi.
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi sitesinden yapılan açıklamada, “ Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye yetkilileri ile temasa geçmek dahil bu durumun açıklığa kavuşması için acil önlemler almıştır” dendi.
 
 
Rus haber ajansı Ria Novosti’de yer alan habere göre, Rus havayolu şirketi NordWind Airlines’a ait uçağın 29 Nisan tarihinde Moskova saati ile 04:55 sırasında Suriye hava sahasında ateş edildiğinin tahmin ediliyor. Daha önce de Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), Şarm El-Şeyh – Kazan seferini yapan Rus uçağının Suriye hava sahasını geçerken uçuş ekibinin yerde uçak ve yolcuların can güvenliğini tehlikeye sokacak bir hareketlilik tespit ettiklerini açıklamıştı.
 
 
Söz konusu uçak seferini güvenli bir şekilde gerçekleştirirken Kazan’a indiği belirtildi.
 
Ajans verdiği haberde telefonla ulaştıkları Suriye Devlet Havayolu “Suriye Havayolları” Genel Müdürü Hyde Abellatyf’in Suriye hava trafik kontrolörlerinin herhangi bir yolcu uçağından saldırı sinyali almadıklarını söylediğini yazdı.
 
Seyahat Endüstrisi basın sekreteri İrina Turine ise yaptığı açıklamada, “Uçak Suriye hava sahasında dağlık bir alan üzerinde uçuyordu. Pilotlardan birisi altta bir parlama fark etti ve her ihtimale karşı biraz daha yükselmeye karar verdi. Olay sabah gerçekleşti ve uçak indikten sonra herhangi bir hasar görülmedi” dedi.
 
Federal Turizm Ajansı göre, uçakta 159 kişi ve sekiz mürettebat bulunuyordu. Pilotlar paralamaları tespit edince uçağı 8 bin metre yükseklikten 10 bin metre yükseğe çıkardı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim