• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Ruslar patriotlara Su-25'lerle karşı koyacak

Ruslar patriotlara Su-25'lerle karşı koyacak
Suriye'de yaşanan gelişmeler üzerine Türkiye'ye konuşlandırılan Patriot füze sistemlerinden rahatsızlığını açık şekilde dile getiren Rusya, patriotlara özel donanımlara sahip Su-25 savaş uçaklarıyla karşılık verecek.

 

ABD, Almanya ve Hollanda'nın gönderdiği ve Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adana'ya konuşlandırılan 6 Patriot bataryasına Rusya, hava savunma sistemlerini tespit ve imha etme yeteneğine sahip Su-25 uçaklarıyla karşı koyacak. Rusya'nın saygın gazetelerinden İzvestiya'nın Rusya Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na dayandırdığı habere göre, Su-25'lerin deneme uçuşları Mayıs ayında tamamlanacak ve uçaklar 2014 yılında devreye sokulacak.
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ismi açıklanmayan bir yetkilinin verdiği bilgilere göre, mevcut durumda yerleşik radyo-elektronik sistemlere sahip zırhlı Su-25'ler, gelişmiş hava savunma sistemlerine karşı koyacak yeteneğe sahip değil. Bunun için sinyallerin yönünü ve kaynağını tespit eden özel antenlerle donatılacak uçaklar, sistemlerin savunmaya mı yoksa taarruza mı yönelik olduğunu kısa sürede tespit edebilecek.
 
Özel donanımlı Su-25 savaş uçakları hakkında savaş pilotlarının görüşlerini alan gazete, "Bu sistemlere uzun süredir ihtiyaç duyuyorduk" cevabını aldı. İsmi açıklanmayan bir pilot, "2008 yılında Gürcistan, Ukrayna'dan Buk-M2, İsrail'den Spider ve Polonya'dan Grom tipi hava savunma sistemlerine sahipti. Bu sistemler karşısında çok sorun yaşadık. Tu-22M savaş uçağımızı bu yüzden kaybettik" diye konuştu.
 
Türkiye'nin Suriye 'den gelebilecek tehdit nedeniyle NATO'dan talep ettiği Patriot sistemleri, Rusya'nın tepkisiyle karşılanmıştı. Rusya Savunma Bakanlığı, 'Patriotlar'ın Türkiye'ye konuşlanmasıyla bölgede dengeler değişti' diyerek Karadeniz kıyısına Bastion adlı gelişmiş füze sistemi yerleştirme kararı almıştı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim