• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Rusya deniz kuvvetlerini güçlendiriyor

Rusya deniz kuvvetlerini güçlendiriyor
Rusya hükümet başkanının savunma sanayii ile görevli yardımcısı Dmitriy Rogozin, hükümetin deniz kuvvetlerinin 30 yıllık gelişme programı üzerinde çalıştığını açıkladı.

Rusya deniz kuvvetlerinin gücünü artırma programı  bu yılın Haziran ayına kadar yaplacak .Rusya hükümetbaşkanının savunma sanayii ile görevli yardımcısı Dmitriy Rogozin, hükümetin  deniz kuvvetlerinin 30 yıllık gelişme programı üzerinde çalıştığını   açıkladı.

Daha şimdiden Rus donanmasını modernize etme  doğrultusunda adımlar  atılıyor. 1  Şubatta Peterburg’daki”Severnaya verf” işletmesinde “Gremiyaşıy” adı konulan korvet yapımına başlandı. l0 yıl içinde  Rusya deniz kuvvetleri için  35-i korvet ve l4-ü firkateyn olan l00 savaş gemisinin  yapılması planlanıyor.  Eksperlerin fikrince,  Rusya’nın suüstü savaş gemilerinin sayısı şimdi  yetersiz. Kuzey filosunun tek”Pötr Velikiy”   kruvazörü  görev yapıyor. Diğerleri onarılmaya muhtac.İki büyük denizaltısavar gemi ve l5 kadar karakol devriye gemisi de hizmettedir.  Atlantik okyanusu ya da Akdeniz seferi yapacak gemi grubunu oluşturmak gerektiği halde,  değişik filoların gemilerinden oluşturulur.

“Nezavisimoye voennoye obozreniye”dergisinin yazarı Viktor Litovkin bu konuya değinerek  şunları söyledi:

İngiltere,Birleşik Amerika,Fransa’nın  oluşturdukları  gemi grupları genellikle değişik tip l0-15  gemiyi kapsamına alıyor.  Böyle gemi grubu büyük  güctür.Rusya’nın gemi grupları genelikle iki savaş gemisiyle  servis gemilerinden bir de değişik filolara bağlı  birer gemiden oluşturulur.   Ülkemiz  okyanuslardaki çıkarlarını garanti etmek isterse böyle durum  devam etmemeli.  Yeni gemiler yapılmalı. Suüstü gemiler ülkenin bandırasını taşıdığı ya da   sahil bölgesindeki operasyonlara destek gösterdiği gibi, stratejik atom denizaltılarının denize açılmasını  örtüyor. Bir iki gemi bu görevi yaparsa atom denizaltılarının  açıldığı  deniz sahası sınırlı olur.

Viktor Litovkin,Rusya deniz filosunun stratejik  denizaltı atom  kruvazörlerine,çok amaclı atom denizaltılarına,dizelli denizaltılara,  büyük seferler yapabilen suüstü atom kruvakörlerine, uçak gemilerine,firkateyn ve korvetlere  ihtiyacı  olduğunu söyledi ve şöyle konuştu:                                 

Kıyıda  çıkarlarımızı savunmak,deniz korsanlarıyla savaşmak için ve okyanuslarda  varlığımızı göstermek için bütün bu gemilere ihtiyac var. Büyük denizci devlet kıyıya bağlı olmamalı.

Rusya Gremyaşiy”  tipindeki 20 korvete muhtac. Rusya Jeopolitik Problemler Akademisi  bakan yardımcısı Konstantin Sivkov konvetleri  yapmak, problem değil,dedi ve şunları söyledi:

Savaş  gemileri herhangi bir tersanede yapılabilir. Sadece pnojeleri yapılmalı ve işletmelere devlet tarafından  biran önce sipariş verilmeli.

2011-2020 yıllarında Rusya deniz kuvvetleri için  gemi yapımına 4 trilyon 700 milyar ruble ya da l50 milyar tolardan fazla harcanması tasarlanıyor. Modernize edilecek Rusya deniz kuvvetleri tüm tehditler ve tehlikelere karşı koyabilecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim