• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Rusya indirimli uçuşlara yenilerini ekledi

Rusya indirimli uçuşlara yenilerini ekledi
Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rusya’nın uzak doğusundan merkez bölgelerine yapılan indirimli uçuşlara 10 tane daha eklenmesi için gerekli yasayı onayladı.

Pazartesi günü Rusya’ya bağlı Tuva Cumhuriyeti’nin Kızıl şehrinde başbakan yardımcıları ile görüşen Dimitri Medvedev “Doğudan merkeze yapılacak 10 yeni uçuş için gerekli yasayı imzaladım” dedi.

Basına açıklamalarda bulunan Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Arkadi Dvorkoviç “Eskiden de olduğu gibi bu avantajlı uçuşları gençler, emekliler (erkeklerde 60 yaş ve üzeri, bayanlarda ise 55 yaş ve üzeri), her yaştan birinci derece engelliler ve onların refakatçileri kullanabilecek.” dedi.
 
Bu sene indirimli uçuşlarda bazı değişiklerin de yapıldığını belirten Dvorkoviç arz-talep doğrultusunda Yakutsk, Habarovsk ve Norilsk şehirlerinden Anap, Gelencik ve Mineralniy Vadi’ye uçuşların olacağını belirtti. Buralara talebin çok olduğunu ve genelde doğudan merkeze sağlık sorunları için gelmek isteyenleri yoğun olduğu belirtildi.
 
Ayrıca Gorno-Altaysk ve Kızıl şehirlerinden Moskova’ya direk uçuşların da başlayacağını belirten Başbakan Yardımcısı daha önce bu güzergahların aktarmalı olduğunu belirtti.
 
Rusya’nın uzak doğusundan ve Sibirya’dan merkez bölgelere gerçekleşen indirimli seyahatlerin sayısı 2009 yılın da 19 idi ve taşınan yolcu sayısı 160 bin civarlarındaydı. Şimdi ise sayı 33’e yükselirken taşınan yolcu sayısı ise yarım milyondan fazla. Uygulamanın Rusya’ya maliyeti ise 3 milyar ruble.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim