• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Rusya Pakistan’a askeri helikopter satacak

Rusya Pakistan’a askeri helikopter satacak
İleri teknoloji ürünü askeri araç ve mühimmat ihracatı konusunda faaliyet gösteren Rus Devlet Şirketi Rosteh’in CEO’su Sergey Çemezov Pakistan'a askeri helikopter satışı ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

İleri teknoloji ürünü askeri araç ve mühimmat ihracatı konusunda faaliyet gösteren Rus Devlet Şirketi Rosteh’in CEO’su Sergey Çemezov, yaptığı açıklamada, Mi-35 tipi askeri helikopterlerin Pakistan’a satışı için bu ülke ile yapılan görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Çemezov, bir basın mensubunun Pakistan’a uygulanan silah ambargosunun kaldırılıp kaldırılmadığı hakkında kendisine sorduğu soruya ise ‘‘Bu konuya ilişkin karar ilgili merciler tarafından alınmıştır. Şu an helikopterlerin satışına ilişkin görüşmeler sürdürülmektedir’’ şeklinde yanıt verdi.

Bu arada Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan Ria Novosti Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan bir kaynak, Rusya’nın Pakistan’a uygulanan silah ambargosuna hiçbir zaman destek vermediğini belirterek, ‘‘Rusya, hiçbir zaman İslamabad’a silah ambargosu uygulamamıştır. Öte yandan, yakın bir tarihte yenilenen anlaşma sürecine kadar geçen dönemde ise iki ülke ararındaki işbirliği konuları sınırlı bir zemin üzerinde ele alınmıştır’’ şeklinde konuştu.

Askeri – teknik işbirliği alanında söz konusu bölgede Rusya’nın yakın partneri konumunda bulunan ülke ise Pakistan’la devamlı olarak sorun yaşayan Hindistan. Pakistan’a satılması planlanan Mi-35 tipi helikopterlere ilişkin olarak Hindistan, ABD ve Çin makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim