• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Rusya-Türkiye seferinde yolcu patlaması

Rusya-Türkiye seferinde yolcu patlaması
Mısır ve Tunus olayları nedeniyle, Rusya’dan çıkışlarda ciddi bir azalma gördüklerini ifade eden tur operatörleri, en iyi alternatif destinasyonlardan biri olan Türkiye’de erken başlayan sınırlı sayıda charter seferlerinin ise dolduğunu belirt

RUSYA-TÜRKİYE UÇUŞLARINDA YOLCU PATLAMASI
Mısır ve Tunus olayları nedeniyle, Rusya’dan çıkışlarda ciddi bir azalma gördüklerini ifade eden tur operatörleri, en iyi alternatif destinasyonlardan biri olan Türkiye’de erken başlayan sınırlı sayıda charter seferlerinin ise dolduğunu belirtiyorlar.

Yaşanan son olaylardan sonra Mısır’dan kaçarak Türkiye ve diğer alternatifleri değerlendirmeye çalışan tatilciler için erken charter seferleri koyan turoperatörleri, sınırlı sayıda konan seferlerin özellikle Türkiye’de dolu olarak devam ettiğini söylüyorlar.

Rusya’da yayınlanan haberlere göre, Türkiye’de sezonun 2 ay önceden harekete geçtiği belirtilirken, konan charterlerin dolduğu, Rusya’nın seyahat uyarısının devam etmesinin de yurtdışına çıkışları ciddi oranlarda düşürdüğü belirtiliyor.

Rusya’dan Anyalta’ya ilave seferler koyan Tez Tour’dan Marina Makarkovoy yaptığı açıklamada 11,12 ve 15 Şubatta konan seferlerin tam olarak dolduğu 19 ve 20 Şubat için konanların da aynı paralelde gerçekleştiği vurguladı. Bu dönemde 22 uçuşun da neredeyse tamamen satıldığını belirten yetkili, şuana kadar uçmayanların da karar verme aşamasında olduğunu ifade etti.

Diğer yandan Rusya’dan Antalya’ya ilave seferler koyan şirketlerden Anex Tour yetkilisi Yevgeny Fedorov da Şubat başından beri uçaklarda % 99’a varan doluluklar yaşadıklarını ve sezon dışı olarak kabul edilen bu dönemdeki gelişmenin oldukça önemli olduğunu söyledi.

Öte yandan Şubat ve Mart aylarında Mısır’a gitmeyi planlayan Rusların bir kısmının tatillerini iptal ettiği, önemli bir kısmının da durum değerlendirmesi yaptığı belirtilirken Pegas Touristik’ten Anna Podgornaya, sunulan alternatiflere fazla rağbetin olmayacağını, bunu da nedeninin fiyatlar ve maliyetler olduğunu söyledi.

Son durumu değerlendiren bazı uzmanlar da Mısır dışındaki alternatiflerin mesela Tayland, Goa ve Kanaryaların uzak ve pahalı kaldığını belirtirken özellikle otellerde yükselen fiyatların, bu dönemde yurtdışı çıkışlarda ciddi düşüşler getireceğini savundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim