• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Rusya uçuşlarında rekabet iyice kızışıyor

Rusya uçuşlarında rekabet iyice kızışıyor
Rusya-Türkiye hattında hava yolu ulaşımında yeni bir dönem başlıyor. Onur Air, Pegasus ve Atlas Jet, Rusya seferlerine yakında başlayacak.
Rusya-Türkiye hattında hava yolu ulaşımında yeni bir dönem yakında başlıyor. Rekabetin artacağı, fiyatların daha da düşmesiyle en çok yolcuların kazançlı çıkacağı  dönem, Türkiye'nin yeni hava yolu şirketlerine Rusya'ya tarifeli uçuş yapma imkanı sağlayacak.  Buna göre Onur Air, Pegasus ve Atlas Jet, Rusya seferlerine yakında başlayacaklar. 
 
Türk havayolu şirketlerine, Rusya Sivil Havacılık Otoritesi ile imzalanan anlaşma sonrası haftalık 45 yeni uçuş hakkı verildi. THY ve özel havayolu şirketleri, gelecek ay İstanbul ve Antalya’dan Rusya’nın 7 merkezine sefer başlatacak.
 
Türkiye ve Rusya arasında uçak seferlerinin artırılmasından bağlantılı uçuşlara, hava sahası kullanımından kod paylaşımına kadar birçok alanda önemli bir anlaşmaya imza atılırken, İstanbul’dan Krasnodar’a 2, Ufa’ya 2, Kazan’a 4, Omsk’a 4 ilave frekans tahsis edilirken, Trabzon’dan Krasnodar, Rostov ve Sochi’ye 7’şer, Ankara’dan Moskova, Krasnodar, Rostov, Sochi için de 7’şer frekans olmak üzere toplamda 61 frekans ilave hak elde edildi.
 
 
Bu arada, Türkiye’nin Rusya’dan talep ettiği yeni hat ve frekanslara da onay geldi. Bu doğrultuda SHGM’nin verdiği izinlere göre, Onur Air, Antalya’dan Moskova’ya haftalık 7 frekans, Pegasus Havayolları İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Moskova’ya haftanın 3 günü ve Atlasjet de, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Nizhnekamsk’a haftalık 7 sefer düzenleme hakkı elde etti. THY’ye de, yurtdışı transit uçuşlar dikkate alınarak İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Astrakhan, Stavropol, Mahaçkale ve Nalçık’a haftalık 7 frekans uçuş hakkı tahsis edildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim