• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Rusya'da hava taşımacılığı kaosu sürüyor

Rusya'da hava taşımacılığı kaosu sürüyor
Rusya'nın başkenti Moskova'da don ve elektrik kesintileri nedeni ile hava ulaşımında yaşanan kriz sürüyor.

Rusya'daki hava taşımacılığı kaosu sürüyor

Rusya'nın başkenti Moskova'da don ve elektrik kesintileri nedeni ile hava ulaşımında yaşanan kriz sürüyor.

Cumartesi akşamdan itibaren 30 saatten fazla elektrikleri kesik kalan Domodedova Havalimanı ve don nedeni ile 300'e yakın seferin iptal olduğu Şeremetyevo Havalimanı'nda yolcular mahsur kaldı. Yıl başı tatili kaosa dönüşen 20 binden fazla yolcuya hava yolu şirketleri tazminat ödemeye hazırlanıyor.
Rusya'nın en büyük havayolu şirketi Aeroflot'un Türkiye uçuşları da yaşanan krizden etkilendi. Son üç gündür Türkiye'ye sınırlı uçuşlar gerçekleştiren Aeroflot'tan bilet alan Türkler de havalimanlarında mağduriyet yaşadı. THY'nin cumartesi ve pazar günü seferleri iptal olurken, pazartesi günden itibaren daha büyük uçak getiren şirket mağduriyeti giderdi. Daha büyük uçaklar ve ek seferlerle yolcuların taleplerini karşılamaya çalışan THY, seferleri iptal olan yolcuları otele taşıyarak sıkıntıları asgariye indirdi.

Aeroflot'la işbirliğine giden THY, mağdur olan Aeroflot yolcularını ek seferlerle Türkiye'ye taşımaya başladı. Çarşamba akşam saatlerinde ek sefer düzenleyen THY, iki saatlik bir süre içinde uçağı doldurdu. Talep olması durumunda yarın ve sonraki günler de ek sefer düzenenecek.

Açıklamada bulunan THY Rusya Temsilcisi Mefail Deribaş, "Aeroflot'la işbirliği yapmaktan memnunuz. Moskova'da mağdur Türkiye vatandaşı kalmadı. Charter ve diğer seferlerle Türkiye'ye gidecek yolcular da şirketimize başvurabiliyor. Talep yoğun olduğu için uçak tiplerimizi de büyüttük" değerlendirmesinde bulundu.
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, havayollarında yaşanan kriz nedeni ile yöneticileri suçluyor. Putin, sorun çözülünceye kadar yetkililerin yılbaşı tatilini iptal etti. Havalimanı yöneticileri krizin önümüzdeki bir kaç gün içinde tamamı ile çözüleceğini kaydederken, meteoroloji uzmanları kar, don ve fırtına konusunda uyarıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim