• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Rusya'daki bombacının kimliği belli oldu

Rusya'daki bombacının kimliği belli oldu
Rusya Millet Meclisi tarafından terör tehlikesi oranını temsil edecek olan renk sistemi onaylandı.

BOMBACININ KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Rusya Millet Meclisi tarafından terör tehlikesi oranını temsil edecek olan renk sistemi onaylandı.

Kabul edilen kanuna göre, terör tehlikesi ‘’ Yüksek, Çok Yüksek ve Kritik ‘’ olmak üzere 3 farklı derecede olacak. Çok yüksek tehlike mavi renkte, yüksek tehlike sarı renkte ve kritik tehlike oranı ise kırmızı renkte olacak. Her tehlike anında ne gibi önlemler alınacağına ise Devlet Başkanı karar verecek.

Renk sistemli tehlike oranı kanun tasarısı kasım ayında bu yana mecliste bulunuyor ve oylamayı bekliyordu. Bekleyen kanun tasarısının Domodedovo Havaalanı’nda gerçekleşen terör olayı sonrası gündeme taşınarak görüşülmeye için oylamaya sunulduğu ifade ediliyor.

Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova Domodedovo Havaalanı'nda 35 kişinin yaşamını kaybettiği bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğinin belirlendiğini açıkladı.

Bu arada Moskova Domodedovo Havaalanı’nda 24 Ocak günü gerçekleştiren bombalı saldırıyı düzenleyen kişinin kimliği belirlendi.

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin Kuzey Kafkasya’lı 20 yaşındaki bir erkek olduğu bildirildi.

Öte yandan, bombalı saldırıyı gerçekleştiren bu kişinin nerede doğduğu ve Kuzey Kafkasya’daki hangi cumhuriyetten olduğu, adı ve soyadı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Açıklamada, şu anda bu terör olayına karışan kişilerin de yakalanmaları için çalışmalar yürütüldüğü belirtilirken, soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için teröristin tam olarak kimliğinin açıklanmayacağı ifade edildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim