• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Rusya'daki esaret THY'yi harekete geçirdi

Rusya'daki esaret THY'yi harekete geçirdi
THY'de görevli bir pilotun Airporthabere'e gönderdiği maille gündeme gelen 'Pilotların Rusya'daki otel esareti' THY'yi harekete geçirdi.

Otel esareti THY'yi harekete geçirdi

THY'de görevli bir pilotun Airporthabere'e gönderdiği maille gündeme gelen 'Pilotların Rusya'daki otel esareti' THY'yi harekete geçirdi.

Şirket yönetimi, Rusya'nın yaklaşık 1,5 yıldır süren 'mürettebata polis gözetimi' uygulamasının kaldırılması için harekete geçti. Rusya, vize vermediği yabancı havayolu şirketlerinin pilot ve hosteslerini polis gözetiminde otele yerleştirerek, mürettebatın uçuş saatine kadar dışarı çıkmasını engelliyor. Sadece pilotların lobiye inerek restoranda yemek yemesine izin veren Rus polisi, kabin ekibi için odaya yemek servisi yaptırıyor. Mürettebatın tepkisini haklı bulan THY yönetiminin, uçuş ekibini büyük sıkıntıya sokan uygulamanın kaldırılması için yaptığı müracaatlar ise Rusya tarafından geri çevrildi.

THY yetkilileri, iki ülke arasındaki vizenin kaldırılması ile ilgili çalışma yürütüldüğünü belirterek, vizenin kalkması halinde meselenin çözüleceğini söyledi. Mürettebata vize verilmediği için sıkıntı yaşandığına dikkat çeken yetkililer, "Uygulama tüm havayollarına yönelik yapıldığından, alınan karara karşı bir şey yapamıyorsunuz. Ancak, eğer iki ülke arasındaki vizelerin kaldırılma süresi uzarsa uçuş programımızı değiştireceğiz. Mürettebat, yatıya kalmadan tekrar İstanbul'a dönerek bu sıkıntıyı yaşamayacak." dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim