• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Rusya'daki havalimanını Türkler yapacak

Rusya'daki havalimanını Türkler yapacak
İtalyan inşaat grubu Astaldi ve Türk inşaat firması IC İçtaş ortak girişimi Rusya’nın dördüncü büyük havalimanı olan Pulkovo Havaalimanı’nın ihalesini kazandı.

Rusya'daki havalimanını Türkler yapacak

İtalyan inşaat grubu Astaldi ve Türk inşaat firması IC İçtaş ortak girişimi Rusya’nın dördüncü büyük havalimanı olan Pulkovo Havaalimanı’nın ihalesini kazandı.

İtalyan inşaat grubu Astaldi ve Türk inşaat firması IC İçtaş ortak girişimi Rusya’nın dördüncü büyük havalimanı olan St.Peterburg`daki Pulkovo Havaalimanı’nın genişletilmesi için açılan ihaleyi kazandıklarını açıkladı.

Her iki kuruluştan yapılan ortak açıklamada, havalimanı yönetiminde uluslararası düzeyde isim yapan Fraport’un da bir parçası olduğu uluslararası konsorsiyum Northern Capital Gateway (NCG) tarafından hayata geçirildiği belirtildi. Projeye destek veren diğer kuruluşlar arasında ise Rusya’nın ikinci en büyük kredi kuruluşu VTB Grup’un bir alt kuruluşu olan VTB Capital ve sanayi/teknoloji sektörlerinde uluslararası düzeyde aktif bir iş geliştirme firması olan Copelouzos Group'un yer aldığı hatırlatılan açıklmada,Astaldi-IC İçtaş ortak girişiminin tasarım, inşa metodları, finansman ve optimizasyon konusunda görev alacağı kaydedildi.

Açıklamada NCG’nin desteklediği ve proje için kredi sağlayan ana bankalar arasında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Uluslar arası Finans Kuruluşu (IFC), Rus Vnesheconombank, İskandinavya Yatırım Bankası (NIB), Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası veAvrupa Ekonomik Kalkınma Bankası'nın (EDB) bulunduğu bildirildi.

-YENİ TERMİNAL DE İNŞA EDİLECEK-

Verilen bilgiye göre, yapılan mühendislik, tedarik ve inşaat sözleşmesi gereğince Pulkova 1 Terminali’nin yenilenmesinin yanı sıra yeni bir terminal de inşa edilecek. Bu projeler tamamlandığında havalimanı yılda 14 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak.Pulkovo Havalimanı, proje sayesinde Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından belirlenmiş olan,iyi servis kalitesi anlamına gelen “C” seviyesine yükselecek ve Baltık Bölgesi’nin en önemli havalimanı konumuna ulaşacak.

Proje kapsamında 95 bin 475 metrekare alan üzerine yeni bir Pulkova Havaalanı ana binası inşa edilecek. 85 check-in masasına sahip olacak bina için ayrıca yeni jet köprüleri ve otoparklara direkt bağlantılar inşa edilecek. Yapılan anlaşma aynı zamanda “Pulkovo 1” ve “North Pier” terminallerinin modernizasyonu 11 bin 600 metrekare alan üzerine kurulacak olan iş merkezi, 200 odalı 13 bin 800 metrekare dört yıldızlı otel ve tesisin faaliyete geçirilebilmesi için yapılacak tüm çalışmaları da kapsıyor. Haziran ayında başlayan çalışmaların 36 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Açıklamada, projeyi birlikte gerçekleştirecek olan her iki firmanın da havalimanı inşaatı konusunda halen devam eden önemli projeleri bulunduğuna dikkat çekilerek ,Romanya’da Otopeni ve Cluj-Napoca havalimanları,Türkiye’de de Milas_Bodrum Havaalanının Astaldi’nin havalimanı inşaatı konusundaki devam eden çalışmaları arasında yer aldığı, IC İçtaş’ın aynı konuda devam eden inşaatlarının ise Azerbaycan’da Bakü Uluslararası Havalimanı ve Türkiye’de Zafer Havalimanı olduğu belirtildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim