• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Rusya'dan 72 saatlik vizesiz uygulama

Rusya'dan 72 saatlik vizesiz uygulama
Rusya hükümeti, bazı havalimanları üzerinden ülkeye giriş yapan yabancılar için 72 saatlik vizesiz rejim uygulanması olanağı üzerinde çalışıyor
İlgili talimat, geçen ocak ayında, havacılık sektörüne devlet desteğinin görüşüldüğü toplantılarda, Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç tarafından gündeme gelmişti.
 
Toplantının protokolünde, “Rus havayollarıyla uçan OECD ülkeleri vatandaşları için 72 saatlik vizesiz transfer izni, gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması ve hub modellerinin geliştirilmesine destek dahil olmak üzere, Rus havalimanları üzerinden transferlerinin teşviki konusunda sistemli teklifler hazırlama ve sunma” maddesi masaya gelmişti.
 
Talimat, Rusya Ulaştırma Bakanlığı, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Federal Anti Tekel Servisi (FAS) ve Federal Gümrük Servisi’ne (FTS) verilmişti. Tekliflerin son teslim tarihi 9 Şubat olarak belirlenmişti.
 
Rusya Ulaştırma Bakanlığı, yabancı vatandaşların 72 saatlik süreyle vizesiz olarak Rusya’ya transit veya turizm amaçlı giriş yapabileceği havalimanlarının listesi ile ilgili tekliflerini hükümete sunduklarını açıkladı.
 
Listede 12 havalimanının adı geçiyor: Şeremetyevo, Domodedovo, Vnukovo (Moskova), Pulkovo (Sankt Petersburg), Kneviçi (Vladivostok), Koltsovo (Yekaterinburg), Kazan (Kazan), Hrabrovo (Kaliningrad), Tolmaçevo (Novosibirsk), Adler-Soçi (Soçi), Habarovsk-Noviy (Habarovsk) ve Kurumoç (Samara).
 
Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada,“Havalimanlarının nihai listesi, Rusya hükümeti tarafından onaylanacak” ifadesi yer aldı.
 
FAS Başkan Yardımcısı Anatoliy Golomolzin de bu girişimi desteklediklerini belirterek, “2014 sonuçlarına göre, uluslararası taşımacılıkta büyüme hızının yavaşladığını ve son birkaç ayda hacmin düştüğünü” hatırlattı.
 
Golomolzin, “Bu bağlamda, Rus havalimanları üzerinden transferlerin teşvik edilmesi ve artırılması, havalimanlarında yoğunluğu artırır. 72 saatlik vizesiz transfer olanağı da turist sayısını ve dolayısıyla onlara sunulan hizmetlerin hacmini artırır. Sonuçta, hem havacılık hem de genel olarak ekonomi, iyi yönde etkilenir” yorumunda bulundu.
 
Yabancılar için 72 saatlik vizesiz rejim uygulanması fikrini aktif olarak destekleyen Sankt-Petersburg’daki Pulkovo Havalimanı’nın operatörü Kuzey Başkent Hava Kapıları Şirketi’nin hesaplamalarına göre, bu uygulama sayesinde en az 13 yeni güzergah ortaya çıkacak, yolcu trafiği yıllık 1 milyon kişiye ulaşacak ve sefer sayısı ek olarak 3 bin 500 civarında artırılacak.
 
Yeni rejimin kente ekonomik katkısı için 1,5 milyar dolar tahminininde bulunuluyor.
 
72 saatlik vizesiz transit rejimi şu an, yolcu gemileriyle Rusya’nın deniz ve nehir limanlarına gelen yabancılar için uygulanmakta.
 
Konaklamaları sadece gemilerde öngörülen bu yabancı vatandaşların, Rus topraklarında sadece belirli bir grup tur programı kapsamında öngörülen yerleri ziyaret etmelerine izin verilmekte.
www.ulastirma.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim