• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Rusya'dan Türkmen gazına yeşil ışık

Rusya'dan Türkmen gazına yeşil ışık
Rusya'nın Türkmen doğalgazının Ukrayna'ya transit geçişine izin vermeye hazır olduğu belirtildi.

Rusya'dan Türkmen gazına yeşil ışık

Rusya'nın Türkmen doğalgazının Ukrayna'ya transit geçişine izin vermeye hazır olduğu belirtildi.

Ukrayna basınında yer alan habere göre, Ukrayna Başbakanı Mikola Azarov, Moskova yönetiminin Ukrayna'ya Rus doğalgaz hatları üzerinden Türkmen gazının transit geçişine izin vermeye hazır olduğunu söyledi.

Rusya topraklarındaki hatlardan faydalanamadıkları için Türkmenistan'dan ucuz doğalgaz alamadıklarını kaydeden Azarov, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri arasında imzalanan serbest ticaret anlaşmasından sonra ilk defa bu konuda uzlaştıklarını açıkladı. Azarov, 6 ay içerinde Türkmen doğalgazının Rusya hatlarından Ukrayna'ya transit geçişi ile ilgili anlaşmayı imzalayacaklarını belirtti.

Geçen aylarda Moskova ile Kiev yönetimi arasında doğalgaz fiyatı konusunda anlaşmazlık çıkmış, Ukrayna Enerji kuruluşu Naftogaz ise fiyatlarda indirime gidilmediği takdirde Moskova'yı Rus doğalgazının alımını kesmekle tehdit etmişti. Naftogaz'ın Rus doğalgaz devi Gazprom ile bu konudaki görüşmelerinin devam ettiği belirtiliyor.

Dünyanın 4. büyük doğalgaz rezervlerine sahip Türkmenistan ise, 2006 yılından beri Rusya'nın Türkmen gazının kendi topraklarından geçişine izin vermediği için Ukrayna'ya gaz satamıyor. Geçen ay Aşkabat'ı ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç de mevkidaşı Gurbangulı Berdimuhamedov ile görüşmesinde Türkmenistan ile petrol ve doğalgaz sektöründeki işbirliğini tekrar başlatmak istediklerini kaydetmişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim