• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Rüzgar sörfü Türkiye Şampiyonu Pamir Saçkan Miami'de düzenlenen North American Championship ve Isaf Saılıng World Cup'ı tamamladı

Rüzgar sörfü Türkiye Şampiyonu Pamir Saçkan Miami'de düzenlenen North American Championship ve Isaf Saılıng World Cup'ı tamamladı
2011-13 -14 yılları arasında rüzgar sörfü dalında Türkiye Şampiyonluğu’nu elinden bırakmayan Pamir Saçkan, yarışlarda RS:X kategorisinde yarışan tek milli sporcu oldu.

ISAF (Uluslararası Yelken Federasyonu) tarafından düzenlenen Sailing World Cup 24 – 31 Ocak tarihleri arasında Miami’de yapıldı. 2011-13 -14 yılları arasında rüzgar sörfü dalında Türkiye Şampiyonluğu’nu elinden bırakmayan Pamir Saçkan, yarışlarda RS:X kategorisinde yarışan tek milli sporcu oldu. Saçkan, önce 17 – 19 Ocak tarihlerinde yapılan North American Championship’e katılarak hazırlık yaptı. Bu şampiyonayı 18. sırada tamamlayan Saçkan, ardından gerçekleşen ISAF Sailing World Cup’ta Türkiye Balıkadamlar Kulübü adına ve Türkiye Yelken Federasyonu’nun desteğiyle yarıştı. Pamir Saçkan, ISAF Sailing World Cup’ın Miami etabını 56. olarak tamamladı.

 
2008 yılından bu yana düzenlenen ve RS:X kategorisinin en prestijli yarışı olan ISAF Sailing World Cup’ın bu yılki rotası Miami, Amerika’dan başladı. Yarışlar, Fransa ve İngiltere’ye uğrayarak Çin’de sona erecek. Yine bu sene uygulanmaya başlayan kota sistemine göre geçmiş başarılarından dolayı ISAF Sailing World Cup’a katılmaya hak kazanan Pamir Saçkan kalan üç etapta da mücadele edecek.
 
Pamir Saçkan kimdir?
Rüzgar sörfü milli sporcusu olan Pamir Saçkan 2011-13 -14 yılları arasında rüzgar sörfü dalında Türkiye Şampiyonu olmuştur. Yarıştığı rüzgar sörfü kategorileri; RS:X, RS:One, Slalom, Formula, Kona ve Techno 293’tür. Sports People Turkey sporcusu Pamir Saçkan, Kurukahveci Mehmet Efendi, ve Hardline Nutrition tarafından desteklenmektedir. 2016 Rio Yaz Olimpiyatları ve 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları katılımcısı olacaktır.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim