• BIST 9693.46
  • Altın 2506.298
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7696
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Ryanair'e tazminat cezası

Ryanair'e tazminat cezası
Ryanair’dan uçak bileti alan Marshall Ailesi, havaalanına gelmeden önce biniş kartlarını basmadıkları için kendilerine 420 Euro ceza kesilince havayolu şirketine tazminat davası açtı.

Kanarya Adaları’nda tatil yaptıktan sonra İngiltere’nin Manchester kentine dönmek için Ryanair’dan uçak bileti alan Marshall Ailesi, havaalanına gelmeden önce biniş kartlarını basmadıkları için kendilerine 420 Euro ceza kesilince havayolu şirketine tazminat davası açtı.

Ailenin babası Lucas Marshall, Ryanair’ın biniş kartlarını basmak için kendilerinden talep ettiği ücrete inanamadığını, ancak uçağı kaçırmamak için ödeme yapmayı kabul ettiğini söyledi.

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Marshall; eve döndükten sonra Ryanair’e bir çok şikayet mektubu yazdığını, İrlanda merkezli şirketten herhangi bir geri dönüş alamayınca onları dava etmeye karar verdiğini belirtti.

Ryanair’ın dava dilekçesine herhangi bir cevap vermemesi üzerine yargıçlar, Marshall’ı haklı buldu ve havayolunu 610 Sterlin tazminat ödemeye mahkum etti.

Havayolu şirketi bu ödemeyi yapmaya da yanaşmayınca, şirketin Londra Stanstead Havalimanı’nda bulunan merkezine icra memurları yollandı.

Uzun uğraşlardan sonra Ryanair’dan parasını almayı başardığı için mutlu olduğunu söyleyen Lucas Marshall, şirketin yazdığı 610 Sterlin'lik çeki şöminesinin üzerinde sergilemeyi planladığını ve "Şirketin özür dilemesini de beklediğini” dile getirdi.

Marshall, “Konu para değil. Bu bir prensip meselesi. Ben Ryanair’e üstüme basıp geçemezsiniz demek istedim. Şirketin merkezine icra memurlarının girişini hayal etmek çok zor. O sırada orada olabilmeyi çok isterdim” dedi.

Ryanair konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim