• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Şaban Baş: 'Adana metrosunu UDH devralmalı'

Şaban Baş: 'Adana metrosunu UDH devralmalı'
Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu eski Başkanı Şaban Baş, Adana metrosunu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın devralması gerektiğini kaydetti.

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu eski Başkanı Şaban Baş, Adana Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde 40'ın metro borçlarına kesildiğini hatırlatarak, "Adana'nın çağdaş yaşanabilir bir kent haline gelmesi ve bir Dünya kenti olması için Hükümetimizin bir an önce metroyu Ulaştırma Bakanlığımıza devralmalıdır" dedi.

Bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Haziran 2011 tarihinde Adana mitinginde yaptığı konuşmada, "Şu anda Adana Belediyesi'nin gelirlerinin yüzde 40'ı belediyenin borcuna gidiyor. Metro yapımını Ulaştırma Bakanlığımız'a devralıyoruz. Birinci etabı bitirecekAkıncılar-Çukurova hattına başlayacağız. Yılan hikayesine dönen metroyu Adanalılara kavuşturuyoruz. Biz söz verirsek yaparız" dediğini hatırlatan Baş, " Bu konunun hızlandırılması için Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın ÖmerÇelik'e, iktidar ve muhalefet milletvekillerimize büyük görevler düşüyor" dedi.

Baş, "Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Sözlü, göreve geldiğinden bugüne kadar bireysel davranış içinde değil, aksine tüm sivil toplum örgütleri ve kamu kurumları ile işbirliği ve diyalog içerisinde olmuştur. Adana'yı bir Dünya kenti yapmak çaba sarf etmektedir. Adana, Ortadoğu'nun merkezi olmak durumundadır. Adana'mız, Dünyanın iş adamlarını buluşturan bir kent olmalıdır. Sayın Sözlü, Adana'nın ihracatını 2'ye katlanması gerektiğini, bunun için yatırımcının önünü açacaklarını her platformda söylemektedir. Adanalı STK'larve işadamları Adana Büyükşehir Belediye Başkanı'na bu konuda destek vermelidirler" dedi.

Adana'nın çağdaş, yaşanabilir bir Dünya kenti olabilmesi için Metro'nun tüm borçları ile birlikte Ulaştırma Bakanlığı'na devrinin şart olduğunu kaydeden ATO eski Başkanı Şaban Baş, "Sayın Başbakanımızın Adanalılara verdiği sözün havada kalmaması için başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer çelik ve 14 milletvekilimize görev düşmektedir" şeklinde konuştu.

http://www.ulastirma.com.tr

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim