• BIST 9674.91
  • Altın 2504.937
  • Dolar 32.5855
  • Euro 34.8435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Sabancı'ya ilk fahri doktora unvanı verildi

Sabancı'ya ilk fahri doktora unvanı verildi
Gediz Üniversitesi Senatosu tarafından Türk gençliğine girişimcilik ruhu aşılayan örnek kişiliği ve iş dünyasındaki başarıları nedeniyle ilk fahri doktora unvanı Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'ya verildi.

 

Seyrek Kampüsü Gösteri Merkezi'nde düzenlenen törene Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın eşi Aynur Tartan ve çok sayıda konuk katıldı. Viva Quarted'in müzik dinletisiyle başlayan törende ilk sözü Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik aldı. Çok özel ve tarihi günlerden birini yaşadıkları için çok mutlu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çevik, Türkiye'nin 1980'li yıllara kadar kendine gelmeye çalıştığını ve sadece iç piyasaya üretim yapan bir ülke olduğunu vurguladı. Türkiye'nin o dönemlerde dış piyasaya açılamadığını aktaran Çevik, "O günlerde asistan olarak çalıştım. Amerika'da bir şehirden başka bir şehre uçakla gidiliyordu. Bu hayallerimizin Türkiye'de gerçekleştirilmesine çok büyük katkı koyan, 1990 yıllardan beri ulaştırma şirketleri arasında yer alan çok değerli Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve kurucusu Ali Sabancı'ya fahri doktora unvanını vermeye oy birliğiyle karar verdik" diye konuştu.
 
İnsanların birbirine destek olması gerektiğini vurgulayan Ali Sabancı ise, ilk fahri doktora unvanını almaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Gediz Üniversitesi'ne teşekkür etti. Gediz Üniversitesi ile birlikte kendisinin de hayatında bir ilki yaşadığını ifade eden Sabancı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Anlatırken ben kendimi tanıyamadım. Ne kadar daha fazla birbirimize destek olursak o kadar iyi olur. O yapamazsa ben yapamam fikrini değiştirmek lazım. Önemli bir gün. Ben tesadüfen son zamanlarda üniversitelerle ilgili kitaplar okuyorum. Gediz Üniversitesi yeni bir üniversite olmasına rağmen çok başarılı. Yenilik ve gençlik o kadar büyük bir avantaj ki önyargınız olmuyor.
 
Buraya geleli 1 saat olmadı, öyle çok iyi bir atmosfer ile karşılaştım. Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu'nu temsilen buradayım. Türkiye'de girişimciliği özendirmek üzere çalışıyoruz. Girişimcilik önemli. Çünkü gelişimcilikle bağlantılı. Ne kadar girişimci var ise o kadar kişi başına düşen milli gelir artar."
 
Ali Sabancı'ya fahri doktora belgesini Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik verdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim