• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Sabiha Gökçen DHMİ'ye verilecek

Sabiha Gökçen DHMİ'ye verilecek
Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılması kararlaştırılan ikinci pist ihalesini Savunma Sanayi Müsteşarlığı adına Devlet Hava Meydanları İşletmesi yapacak.

Yap-İşlet-Devret modelini en iyi uygulayan kurumların başında gelen Devlet Hava Meydanları İşletmesi, bu kez Sabiha Gökçen Havalimanı pisti ihalesini yapacak.

Bugüne kadar çok sayıda havaalanı ve pist ihalesi gerçekleştiren DHMİ’nin, bu alandaki başarısı ile dikkat çekerken Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın bünyesindeki Sabiha Gökçen Havalimanı pistinin ihalesini de üstlenmek üzere olduğu kaydedildi. DHMİ, pistin ihale sürecinden yapım sürecine kadar her aşamasından sorumlu olacak. Sözkonusu ihaleyi DHMİ’nin yapmasına ilişkin görüşmeler halen devam ediyor.

KAMULAŞTIRMA BAŞLADI

Milli Savunma Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulu, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı 2. pist inşası amacıyla birkaç gün önce Tuzla ve Orhanlı'da 155 noktada TOKİ tarafından acele kamulaştırma yapılmasına karar verilmişti.

KAPASİTE İKİ KATINA ÇIKACAK

Limak, Malaysia Airports ve Hindistanlı GMR ortaklığındaki İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG), İstanbul'da artan yolcu trafiğine paralel olarak üç yılda yüzde 48 büyüyerek, 2011'de 13.6 milyon yolcu sayısına ulaştı.  Halen projesi ve çizimleri tamamlanan pistin 2015 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. Pistin tamamlanmasıyla Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kapasitesi de iki katına çıkacak. İSG’nin bu yılki yılsonu yolcu hedefi ise 17 milyon. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim