• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Sabiha Gökçen "Dünyanın en iyisi" seçildi

Sabiha Gökçen "Dünyanın en iyisi" seçildi
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Dünya Düşük Maliyetli Havayolları Kongresi (World Low Cost Airlines Congress) tarafından ‘‘Dünyanın En İyi Havalimanı’’ seçildi.

SABİHA GÖKÇEN "DÜNYANIN EN İYİSİ" SEÇİLDİ

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Dünya Düşük Maliyetli Havayolları Kongresi (World Low Cost Airlines Congress) tarafından ‘‘Dünyanın En İyi Havalimanı’’ seçildi.

Havacılık sektörünün yükselen yıldızı haline gelen, yolcu sayısındaki artışlarla 2009 ve 2010 yıllarında dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Londra’da gerçekleştirilen, Dünya Düşük Maliyetli Havayolları Kongresi’nde (World Low Cost Airlines Congress) ‘Dünyanın En İyi Havalimanı’ ödülüne değer görüldü. İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilen kongrenin gala gecesinde takdim edilen ‘Dünyanın En İyi Havalimanı’ ödülünü havalimanı terminal işletmecisi İSG adına, Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın aldı. Tamamen havayollarının değerlendirmesi ve aday göstermesi ile verilen ödülde, 38 havayolu oy kullandı. İlk elemede 20 olarak açıklanan havalimanı sayısı ikinci aşamada 6’ya düştü. Dünyanın en iyi havayolunun da Ryanair seçildiği kongrede, İSG birinciliğe kısa listeye kalan Budapeşte, Bremen, Jacksonville, East Midlands, Edinburgh ve Kopenhag havalimanlarının arasından sıyrılarak ulaştı. Geçen yıl ise aynı ödüle Marsilya Havalimanı layık görülmüştü.

"ÖDÜL TEŞVİK EDİCİ BİR NİTELİK TAŞIYOR"

Dünyanın en iyi havalimanı ödülü hakkında değerlendirmelerde bulunan İSG CEO’su Gökhan Buğday, ‘‘Budapeşte, Kopenhag, Edinburgh gibi önemli havalimanlarını havayollarının tercihi ile geride bırakarak bu ödülü almamız bizim için kıvanç vesilesi oldu. Kongrede yer alan dünyanın önde gelen havayollarına, sektör temsilcilerine, tercihlerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Son dönemde almış olduğumuz ödüller, başarımızı yansıtmanın haricinde daha büyük hedefler için teşvik edici bir nitelik de taşıyor’’ dedi.

Gelecek hedeflerinden de bahseden Buğday, ‘‘Terminalimizde yolcularımıza ve havayollarına ayrıcalıklar sunuyoruz. Halihazırda, aylık ortalama 1 milyon yolcu ağırlıyoruz. 2009 yılında 6.6 milyon yolcunun geçtiği havalimanımızda, 2010 yılında 11 milyon yolcu sayısına ulaşacağız’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Havacılık endüstrisindeki önemli havayollarının yöneticilerinin konuşmacı olarak yer aldığı, 300’den fazla katılımcının hazır bulunduğu kongre içerisinde verilen ödüller bu yıl 4. kez sahiplerini buldu. Kongrede; düşük maliyetli havayolları, sektörün geleceğine ilişkin stratejiler, yenilikler ve fırsatlar değerlendirilirken, geleceğin yıldızları da ödüllendirilerek sektöre katkı sağlanıyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın Aldığı Uluslararası Ödüller

- Güney Avrupa kategorisinde “Yüksek Övgüye Değer Ödülü”, Avrupa Güzergâh Geliştirme Forumu-Routes (Mayıs 2010)
- Kapasitesi 5-10 milyon arasında değişen havalimanları arasında “Dünyada Yolcu Trafiğini En Fazla Artıran Havalimanı”, anna.aero (Mayıs 2010)
-‘‘Yılın En Büyük Turizm Yatırımı’’, Eurobank Tekfen ile Capital ve Ekonomist’in ortaklaşa düzenlediği ‘Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2010’ araştırması (Haziran 2010)
- TurizmSeyahat kategorisi ‘‘Halkın Favorisi’’, 8. Altın Örümcek Web Ödülleri (Haziran 2010)

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim