• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Sabiha Gökçen Havaalanı, THY ile uçacak

Sabiha Gökçen Havaalanı, THY ile uçacak
Seferlerinde Atatürk Havalimanı’nı kullanan THY, Sabiha Gökçen’den de uçuşlara başladı. Zamanında kalkış oranının yüzde 94’e ulaştığını söyleyen İSG CEO’su Buğday, bu yıl 17 milyon yolcu bekliyor.

Sabiha Gökçen Havaalanı, THY ile uçacak

Seferlerinde Atatürk Havalimanı’nı kullanan THY, Sabiha Gökçen’den de uçuşlara başladı. Zamanında kalkış oranının yüzde 94’e ulaştığını söyleyen İSG CEO’su Buğday, bu yıl 17 milyon yolcu bekliyor.

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Uluslararası Havalimanı Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Buğday, 2015 yılında ikinci pistin açılmasının beklendiğini belirterek, “Projesi bitti, çizimleri tamamlandı, kamulaştırma devam ediyor. Mevcut kapasitemiz 2’ye katlanacak” dedi. İSG’nin faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda CEO Buğday, Türk Hava Yolları’nın (THY) da bugünden itibaren Sabiha Gökçen’den uçmaya başladığını kaydetti.

THY, Sabiha Gökçen’den Antalya, Ankara ve İzmir’e her gün, günde 4 sefer, Dalaman ve Bodruma günde 3 sefer düzenleyecek. Hava trafiğine bakıldığında İstanbul’un hem transit hat oluşu hem de yurt dışı bağlantıları gerçekleştirmesinin büyük avantaj olduğunu ifade eden Buğday, şunları söyledi: “İstanbul’da 100 milyonu geçecek bir yolcu potansiyeli bekleniyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, yolcu trafiği açısından bakıldığında 3 yılda 4.3 milyon yolcudan 13.7 milyona çıktı. 2012 yılında yolcu sayısını 17 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Türk Havayolları, 2 gün önce iç hatlara gideceğini açıkladı. Bu ayın 20’sinde başlayacak seferler ile haftada 76 sefer yapılacak. Bu çalışmaları dış hatlarda da bekliyoruz.”  Buğday, Sabiha Gökçen’de zamanında kalkış oranının yılın ilk üç ayında yüzde 94 ortalamaya ulaştığına dikkat çekti. Buğday, Sabiha Gökçen’in 2 saatlik mesafede 19 milyon üzerinde bir nüfusa hitap ettiğini anlatarak, “Bu bölgede uçacak çok insan var” dedi.

İSG ortakları 3. hava limanıyla yakından ilgileniyor

İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanı projesiyle de İSG’nin ortaklarının ilgilendiğini söyleyen CEO Buğday “Çok yakından ilgileniyoruz. Projenin ana hatları belli olduktan sonra bir şeyler ortaya çıkar” dedi. İSG’nin ortaklarının ayrıca Brezilya, Avrupa, Ortadoğu’da yap-işlet-devret ve inşaat gibi tüm proje alternatiflerini değerlendirdiklerini söyleyen Buğday, bu şekilde büyüyerek TAV Havalimanları Holding örneğini yakalama yolunda ilerlediklerini kaydetti. Buğday, ayrıca Türkiye’de büyümek isteyen Lufthansa’nın uçuş yapması konusunda görüşmeler yürüttüklerini, British Airways, Air France, KLM ile de görüştüklerini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim