• BIST 9541.21
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Sabiha Gökçen Havalimanı binasına ödül

Sabiha Gökçen Havalimanı binasına ödül
Sabih Gökçen Havalimanı yeni terminal binası, ''Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'' kapsamında kendi alanında ''Dünyanın En iyi Uluslararası Kamu Hizmeti Geliştirme Projesi Ödülü''ne layık görüldü.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na ödül

Sabih Gökçen Havalimanı yeni terminal binası, Google ve Bloomberg televizyonu işbirliğiyle düzenlenen ''Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'' kapsamında kendi alanında ''Dünyanın En iyi Uluslararası Kamu Hizmeti Geliştirme Projesi Ödülü''ne layık görüldü.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından yapılan açıklamaya göre, gayrimenkul sektöründe mükemmelliği teşvik etmek ve uluslararası bir standart oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikle, emlak geliştiricileri, mimarlar, iç tasarımcılar, finans ve yayın kuruluşlarının temsil edildiği 80 kişilik seçici kurul tarafından dünyanın en iyileri belirlendi.

Suudi Arabistan, Avrupa, Afrika, Amerika ve Asya Pasifik olmak üzere farklı bölgeleri kapsayan ödül programında ilk etapta her bölgeden her kategoriden en yüksek puanı alan adaylar tespit edildi. Yıl sonu itibarıyla da, uluslararası düzeyde ödül için, adaylar yeniden bir değerlendirmeye tabi tutuldu ve buna göre dünyanın en iyileri seçildi.

Bu kapsamda, proje mimarlığını Tekeli-Sisa'nın yaptığı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası da, ''Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri''nde kendi alanında ''Dünyanın En iyi Uluslararası Kamu Hizmeti Geliştirme Projesi Ödülü''ne hak kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Üst Yöneticisi Gökhan Buğday'ın, Sabiha Gökçen Havalimanının daha önce ''2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri''nde, ''Avrupa'nın En İyisi'' seçilerek ödüle layık görüldüğünü anımsatarak, ''Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde 'Dünyanın En İyisi' olabilmek bizi ayrıca mutlu etti. Havalimanının uluslararası alanda kazandığı bu ödülün, Türk mimarisinin ve inşaatının ulaştığı yüksek seviyeyi göstermesi açısından büyük önem arz ediyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın uluslararası arenada en iyi seçilmesi büyük bir başarı, bu başarıda emeği geçen herkesi en içten dileklerimle kutluyorum'' düşünceleri dile getirildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim