• BIST 9552.43
  • Altın 2485.243
  • Dolar 32.5068
  • Euro 34.8706
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Sabiha Gökçen Havalimanı süper markalar arasında

Sabiha Gökçen Havalimanı süper markalar arasında
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Superbrands Türkiye tarafından 2 yılda bir belirlenen, ‘Türkiye’nin Süper Markaları’ listesinde 2012 yılında olduğu gibi 2014 yılında da yerini aldı.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı; Superbrands Türkiye’nin 2005 yılından itibaren 2 yılda bir düzenlediği araştırma sonucunda ortaya çıkan Türkiye’nin Süper Markaları listesine ikinci kez girmeyi başardı. Sabiha Gökçen Havalimanı 2012 yılında da yine Superbrands Türkiye tarafından süper havalimanı markası seçilmişti. Bu arada İstanbul Sabiha Gökçen, Nielsen’in yaptığı araştırmada Boğaziçi Üniversitesi ve Google ile birlikte Türkiye’de kadınların en çok beğendiği 3 markadan biri oldu. Superbrands Türkiye 2014’de 92’si yerli toplam 134 marka bulunuyor.

Superbrands Türkiye araştırmasında; Nielsen’in yaptığı saha çalışmalarını değerlendiren bu yılki Seçici Kurul, iş dünyası ve özellikle marka konusuyla ilişkili sivil toplum kuruluşları yöneticilerinden oluştu. Süpermarka seçiminde; şirketin büyüklüğünün yanı sıra, teknolojisi, yatırımları, iş gücü kalitesi, yaratıcılığı, markalaşmaya yaptığı yatırım ve marka devamlılığı, sosyal sorumluluk projelerine katkısı, çevre duyarlılığı, etik değerlere uyma ve vergi sıralamasındaki yeri her zaman olduğu gibi büyük önem taşıdı.

Superbrands’in Türkiye bölümünün ilk etabında 1023 marka belirlendi. İkinci etapta ise, Seçici Kurul bu sayıyı 300 markaya indirdi. İstanbul, Ankara ve İzmir’de 1677 kişiyle yapılan yüz yüze görüşmeler sonunda Nielsen, kısa listeye giren 300 markaya yönelik tüketici değerlendirmelerini gerçekleştirdi. Yapılan bu çalışmalardan sonra, Türkiye’nin 2014 Süper Markaları belirlendi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2.kez Türkiye’nin süper markaları listesinde yer alması ile ilgili olarak görüşlerini ifade eden İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi ISG’nin CEO’su Gökhan Buğday, “İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı 2012 yılında da süper havalimanı markası seçilmişti. Superbrands Türkiye 2014’te ise hem listeye yeniden girdik hem de kadınların tercih ettiği  ilk üç süper markadan biri olduk. Türkiye’nin süper markaları arasında girmek markalaşma sürecinde, marka değerine ve sürdürülebilirliğe verdiğimiz önemi bir kez daha ortaya koyuyor. Bu seçimi gerçekleştiren değerli yolcularımıza ve hepsi birbirinden değerli seçici kurul üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim