• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Sabiha Gökçen'de mezuniyet coşkusu

Sabiha Gökçen'de mezuniyet coşkusu
Türkiye’de havacılık alanında açılan ilk Anadolu teknik lisesi olan Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde mezun olan 124 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Türkiye'de havacılık alanında açılan ilk Anadolu teknik lisesi olan Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde mezun olan 124 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Lisenin Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen törende konuşma yapan Okul Müdür Sırrı Kabadayı, lisenin öğrencilerini ülkesini ve milletini seven, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal Ortaklar, eğitime gönül veren kişi ve kuruluşların yardım ve destekleri ile öğrencilerin iyi imkanlarda eğitim görmeleri için çaba gösterdiklerini ifade eden Kabadayı, "Son 3 yıl içerisinde okulumuza 2 milyon TL değerinde donatım aracı kazandırdık. Ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda proje hazırlayarak, işbirlikleri geliştirerek eğitim kalitemizin artışına katkı sağladık. Öğrencilerimizi hem genel kültür hem de mesleki alanda daha iyi yetiştirerek akademik başarılarını ve üniversiteye yerleşme oranlarını sürekli olarak yükselttik. Öğrencilerimizin sorunlarının çözümünde, hedef belirlemelerinde, hedeflerine ulaşabilmelerinde, iş bulabilmelerinde yardımcı olduk. Sabiha Gökçen'li olmanın ayrıcalığını yaşatmak için okul aile birliğimiz ile birlikte mezunlar günü, mezuniyet gecesi ve bugünkü mezuniyet törenini düzenledik. Okulumuzun her bakımdan daha güvenli ve modern bir eğitim ortamına kavuşması için son 35 yılda Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eskişehir'deki en büyük yatırımı olan 18 milyon TL'lik yeni okul projemizin hayata geçirilmesine katkı sağladık" dedi.

Ardından okul birincileri adına konuşan öğrenci Büşranur Elmacı ise, okulunu birinci olarak bitirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Elmacı, "Hedef belirlememde ve onlara kavuşmamda katkısı olan öğretmenlerime ve aileme teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mezuniyet töreninde bayrak, flama devir tesliminden sonra Anadolu Teknik Lisesi birincisi M. Şamil Doğan, Anadolu Meslek Lisesi birincisi Büşranur Elmacı ve Endüstri Meslek Lisesi birincisi Uğur Dinçer ile üç okul türünün ikinci ve üçüncülerine altın ve plaket verildi. Mezun öğrencilere diploma dağıtımından sonra yemin töreni yapıldı. Tören, öğrencilerin kep atması ile son buldu.

Törene Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Cebeci, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tülay Gündoğan, Türk Hava Yolları (THY) Eskişehir Temsilcisi Süleyman Arslan, öğretmenler ve öğrencilerin velileri katıldı. 1991 yılında açılan okulda Anadolu teknik, Anadolu meslek ve endüstri meslek olmak üzere üç okul türünde uçak bakım ve bilişim teknolojileri alanlarında eğitim veriliyor. Bu yıl mezun olan 124 öğrenci ile birlikte 2 bin 385 mezun veren okulda, uçak bakım alanında Türkiye'nin 35 farklı ilinden gelen öğrenciler eğitim görüyor.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim