• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Sabiha Gökçen'in izindeki F-16 pilotumuz

Sabiha Gökçen'in izindeki F-16 pilotumuz
Türk Hava Kuvvetleri, İstanbul’un Beylikdüzü İlçesi’nde bulunan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 10’ncu İDEF 11 Savunma Sanayi Fuarı’na ilk kez bombalarla yüklü F-16 savaş uçağını getirdi.

SABİHA GÖKÇEN’İN İZİNDEKİ F16 PİLOTU

Bu yıl kuruluşunun 100’ncü yılını kutlayan Türk Hava Kuvvetleri, İstanbul’un Beylikdüzü İlçesi’nde bulunan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 10’ncu İDEF 11 Savunma Sanayi Fuarı’na ilk kez bombalarla yüklü F-16 savaş uçağını getirdi.

Salı gününden bu yana sergilenen savaş uçağına binlerce vatandaş bindi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Stant da görevli olan Türkiye’nin ilk kadın F16 pilotu Yüzbaşı Berna Şen Özmen, burada gelenlere uçak hakkında bilgiler verdi.

1997 yılında Hava Harp Okulu’ndan mezun olan ve 2000 yılında 5 ‘inci Ana Jet Üssü’nde F16 uçmaya başlayan 35 yaşındaki Berna Şen Özmen, pilot olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Pilotluğun kadın, erkek değil, sevgi mesleği olduğunu belirten Özmen, “Eğer gerçekten seviyorsanız ve içinizde varsa havacılık tutkusu cinsiyet fark etmiyor. O heyecanı duyuyorsanız işinizi yapıyorsunuz. Sıkıntısı ve zorluğu engelleyemez. Ben ilk F16’ya binmeden önce devre arkadaşlarım bindi. Kendi devre arkadaşlarım uçarken biz yerde ders görüyorduk. Binmeden bile heyecan duyuyordum. İlk uçağa bindiğiniz zaman hem uçağın, hem de uçuşun ve görevin heyecanını bugün gibi hatırlıyor ve hissediyorum” dedi.

“KENDİMİ HAVADA GÜÇLÜ HİSSEDİYORUM”

Yüzbaşı Özmen, “F16 çok ilginç bir uçaktır tasarımından dolayı. Yarıdan üstünüz tamamen dışarıda. Kendinizi tamamen tek başınaymış gibi hissediyorsunuz. Uçak değil, kendiniz uçuyormuş gibi hissediyorsunuz. O yüzden müthiş bir özgürlük duygusu veriyor. Doğası ve tasarımı gereği size müthiş bir heyecan ve özgürlük duygusu yaşatıyor F16 savaş uçağı. Hızı da oldukça fazla. Ses hızının 2 katının üzerine çıkıyor. Hızla birlikte performansı ve manevra kabiliyeti de oldukça yüksek. Kendinizi havada çok güçlü hissediyorsunuz. Bir çok tatbikatta yerimizi aldık. Eşim de pilot o da havacılık tutkunu. O yüzden birbirimizi çok net anlıyoruz. Ailem en başından beri destekçiydi. Sadece annem bana karşı çıkıyordu. Bir süre sonra da bana ‘Gözünün içindeki ışığı görünce sana karşı koyamayacağımı anladım.’ Anladım dedi ve destekledi” diye konuştu.

SABİHA GÖKÇEN’İN İZİNDE

Türk kadının ruhunda heyecan olduğunu belirten Yüzbaşı Özmen, “Bizim kendi ruhumuzda var. Kurtuluş savaşında bile kadını ve erkeği ulusumuzu kurtarmak için el ele verdik. Bende onların o an hissettiği heyecanı hissediyorum. Sabiha Gökçen dünyanın ilk savaş pilotu. Bende Türkiye’nin ilk F16 pilotuyum. Yeni nesil uçaklarla uçmaktan büyük keyif alıyorum. Sabiha Gökçeni her yerde anlatıyorum. Onunla çok gurur” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim