• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Sabiha Gökçen'in yolcu hedefi 15 milyon

Sabiha Gökçen'in yolcu hedefi 15 milyon
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, ocak-haziran döneminde geçen yıla göre yüzde 28'lik artışla 6,4 milyon yolcuya hizmet sundu.

Sabiha Gökçen'in yolcu hedefi 15 milyon

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, ocak-haziran döneminde geçen yıla göre yüzde 28'lik artışla 6,4 milyon yolcuya hizmet sundu.

Bu yıl 15 milyon yolcuyu hedefleyen alanda, 53 havayolu şirketinin uçuş gerçekleştirmesi bekleniyor.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı uhdesindeki İstanbul'un Anadolu yakasında bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı, yolcu ve uçak trafiğindeki istikrarlı artışını bu yılın ilk yarısında da sürdürdü. 2001'de 47 bin yolcunun geçiş yaptığı havalimanından 2010'da 11,6 milyon yolcu giriş-çıkış yaptı. Havalimanından yılın ilk yarısında yüzde 28 artışla 6,4 milyon yolcu geçiş yaparken, yüzde 24 artışla 58 bin 722 uçak iniş-kalkış gerçekleştirdi. 47 havayolu şirketinin sefer düzenlediği havalimanına, 68 dış hat, 26 da iç hat uçuşu gerçekleştiriliyor. Havalimanına bu yıl, Nasair, Petra, Air Arabia Egypt, Bahrain, Sky Airlines ve Mahan Airlines sefer düzenlemeye başladı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işletmecisi İSG'nin CEO'su Gökhan Buğday, ocak-haziran döneminde yüzde 28'lik artış oranıyla 6,4 milyon yolcuya ulaştıklarını belirterek, yıl sonunda 15 milyon yolcuyu hedeflediklerini söyledi. Bu yıl 6 havayolunun daha Sabiha Gökçen'e sefer düzenlemeye başladığına dikkat çeken Buğday, "Bizi tercih eden havayollarının yanı sıra halihazırda, terminalimizden uçuş gerçekleştiren havayolları da yaz dönemi ile uçuş noktalarını artırdı. Yolcu memnuniyeti ve hizmet kalitesini en üst seviyede tutarak her geçen yıl portföyümüze yeni havayolları ekliyoruz." dedi. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası ödüllere layık görülen Sabiha Gökçen Havalimanı, son olarak Avrupa Yapısal Çelik Birliği tarafından iki yılda bir düzenlenen 'Avrupa Çelik Tasarım Ödülü'nü kazandı. Düsseldorf'ta yapılan jüri değerlendirmesinde bu ödüle layık görülen havalimanı, ödülünü, 22 Eylül'de Almanya'nın Potsdam kentinde düzenlenecek geleneksel gala yemeğinde alacak.

Havalimanı ayrıca, engelli yolcuların hayatına getirdiği kolaylıklar sebebiyle Ulaştırma Bakanlığı'ndan Türkiye'nin ilk 'Engelsiz' havaalanı kuruluşu sertifikası aldı. Limak Yatırım, GMR Infrastructure ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008'de devraldı. İşletme hakkını 1 milyar 932 milyon Euro karşılığı devralan şirket, 500 milyon Euro'luk yatırım yaptı. Havalimanının hızlı büyümesine katkıda bulunacak ve yıllık yolcu kapasitesini 25 milyona çıkaran toplam 320 bin metrekarelik yeni terminal binası ve ekleri de, 31 Ekim 2009'da hizmete alındı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim