• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Sabre'den Türk firmalarla işbirliği imzası

Sabre'den Türk firmalarla işbirliği imzası
Seyahat teknoloji sağlayıcısı Sabre Travel Network, IATI ve Atlastjet ile işbirliği anlaşmaları yaptı. Firma, küresel pazarın yüzde 36'sına hakim durumda.

Sabre CEO’su Tom Klein,”Türkiye’nin geleceğine güvenip Türkiye pazarına girme kararı aldık. Türkiye dünyada gelişen üç pazardan biridir. Yeni havalimanı ile birlikte Türkiye dünya için daha stratejik hale gelecektir” dedi. Klein "3. havalimanı 150 milyon yolcuya ev sahipliği yapacak. Türkiye, hem transit yolcu, hem de aldığı yolcu sayısı bakımında yükselen bir pazar. Biz de bu büyüyen pazara teknolojik altyapı sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Seyahat endüstrisinin küresel ölçekte 7 trilyon dolarlık bir pazar olduğuna dikkat çeken Klein şunları söyledi: "Bu rakamın 60 milyar doları yolculuk sırasında harcanıyor. Seyahat endüsteisi hem gelişmekte olan, hem de gelişmiş “Pazarın yüzde 36’sına sahibiz” ülkeler için ekonominin lokomotifl erinden birisi. Aynı zamanda, yeni oteller açılıyor, yeni iş olanakları yaratılıyor. Amerika’da örneğin, her 33 yabancı turist bir yeni istihdam yaratıyor. ABD’de böyle ise, diğer ülkelerde bu sayı daha fazladır dieye düşünüyorum. Böyle bir endüstri kolu, ülkeler ve hükümetler açısından da önemli bir alan haline geliyor turizm. Onlar da destek veriyorlar.” 

“En büyük 25 havayolundan 23’ü bizi tercih ediyor” 

Sabre’nin direkt satış kanalı olan Travelocity iş kolunda ABD ve dünyada 8 milyar dolarlık seyahat satışı gerçekleştirdiklerini aktaran Klein,”Bu yıl 25 milyon yolcu, seyahat planlarınını Sabre’nin Tripcase uygulaması ile planlayacak. Dünyadaki en büyük 25 havayolunun 23 tanesi bizim programımızı kullanıyor.Yaklaşık 500 milyon yolcu bizim yaptığımız online rezervasyon sistemlerini kullanarak uçaklara biniyorlar. Bununla birlikte 15 bin otel, yüzlerce tur operatörü ve binlerce seyahat acentesi Sabre rezervasyon sistemini kullanıyor” ifadelerini kullandı. 

Türkiye pazarına girmekte geç kaldıklarını vurgulayan Tom Klein,” Şu anda Türkiye’de tekel konumunda pazar payı olan bir rakibimiz var. Ama bizim yenilikçi ürünlerimizin burada bize alan açacağını düşünüyoruz. ABD merkezli pek çok otel zinciri için Türkiye, en fazla geliştirme göstermeyi hedefl edikleri ilk 3 pazar arasında. Ben İstanbul’un yeni havalimanına 150 milyon yolcunun geleceğine inanıyorum. Bununla birlikte Tükiye, daha stratejik bir konuma gelecek” şeklinde konuştu. 

“Pazarın yüzde 36’sına sahibiz”

Dünyada pazar payımız yüzde 36 ve Türkiye’de de bu pazar payına ulaşmayı hedefl iyoruz” diyen Klein sözlerini şöyle sürdürdü: “Uzun soluklu bir ilişki geliştireceğiz.Müşteriler bizi tanıyacak, ürünlerimize güveniyoruz.Kendi teknolojisi yapabilen bir havayolu olan THY bile bazı alanlarda Sabre’nin yazılımlarını kullanıyor. Bunlardan biri de Sabre’nin uçuş planlama programı. Türkiye’de tüm havayolu şirketleri büyüyor ve bu anlamda Türkiye’de çok önemli fırsatlar olduğunu düşünüyoruz.” Toplantıya katılan IATI CEO’su Levent Aydın da,” Sabre’nin Türkiye’ye girmesi bizi mutlu oldu. 2010 yılında kurulan IATI, Türkiye’nin en büyük beşinci turizm şirketi oldu. Seyahat sektöründe en hızlı büyüyen teknolojik alt yapılı seyahat şirketi. Hedefimiz 4 milyon yolcu rakamına ulaşmak. Sabre’nin Türkiye’ye IATI ile girmesi bizim için önemli. Sabre ile işbirliğini arttıracağız” dedi.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim