• BIST 9699.55
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

Sadıkoğlu'na "My Fantasy" tepkisi geldi

Sadıkoğlu'na "My Fantasy" tepkisi geldi
Savarona'ya yapılan fuhuş baskını nedeniyle eleştiri alan işadamı Kahraman Sadıkoğlu'na bir tepki de denizkondusu ‘My Fantasy’ nedeniyle geldi.

SADIKOĞLU'NA 'MY FANTASY' TEPKİSİ

Savarona'ya yapılan fuhuş baskını nedeniyle eleştiri alan işadamı Kahraman Sadıkoğlu'na bir tepki de denizkondusu ‘My Fantasy’ nedeniyle geldi.

Batı Akdeniz Çevre Platformu (BAÇEP) Sekreterya Sorumlusu Hakkı Çopuroğlu ile Turizm ve Çevre Gönüllüleri Grup Başkanı Filiz Ersan, denizkondunun derhal Muğla koylarının dışına çıkarılmasını istedi.

Atatürk'ün son günlerini geçirdiği Savarona yatının bir fuhuş baskınına alet edilmesinin yankıları sürüyor. Tepkilerin odak noktası şimdi de, Savarona'yı 49 yıllığına kiralayan Kahraman Sadıkoğlu'nun ‘My Fantasy’ adlı denizkondusu oldu. Geçen yıldan bu yana Marmaris koylarını mesken tutan My Fantasy, bu yıl Söğüt Köyü'nde bir koyda kaldıktan sonra tepkiler nedeniyle Orhaniye Köyü'ndeki Martı Marina'ya getirildi. Martı Marina'daki konuşlandığı yerde başlayan dolgu çalışmaları nedeniyle de Orhaniye Koyu'nun tam ortasına demir atan My Fantasy ile ilgili açıklamalar hayli sert oldu.

‘MADEM GEMİ, BURADA DURMASIN’

My Fantasy'i Marmaris'e geldiğinden bu yana istemediklerini belirten Turizm ve Çevre Gönüllüleri Grup Başkanı Filiz Ersan, konuyla ilgili olarak Ankara'ya gittiğini anlattı. Denizcilik Müsteşarlığı'nda görüşmeler yaptığını belirten Ersan, denizkondunun Muğla koylarını terketmesi için bir dilekçe yazarak bıraktığını söyledi. Ersan şöyle konuştu:

“Biz bunu sürekli koydan koya kovaladık. Burası da son koyları. Kendilerine verilen Denize Elverişlilik Belgesi'nde ‘gemi’ hüvviyeti yazdığına göre, artık marinaya sığınmasına gerek yok. Madem ki gemi, burada duramaz yasaktır. Derhal sularımızı terketsin. Sadece bu bölge değil tüm Muğla sularını terketmesi için yazı yazdım. Orhaniye'de boğazın ortasında kılçık gibi duruyor. Bu gemiyi kim kontrol ediyor? Bana dava açacakmış, buyursun açsın bakalım. Göcek'te çevre kirliliğine neden oldu. Burada da koylarımızı işgal etti. Özellikle dünyaya açılan Bozburun'da bir koyu baştan sona kapladı. Gemiyse artık gitsin.”

Grup Doğayla Barış Yönetim Kurulu Üyesi ve BAÇEP Sekreterya Sorumlusu Hakkı Çopuroğlu da, My Fantasy'nin her türlü kirliliği yarattığını savunarak, “Derhal bu bölgeyi terketsin” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim