• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Safe Bulkers piyasa şartlarından memnun

Safe Bulkers piyasa şartlarından memnun
Şirket yeni gemiler ile artan taşıma taleplerini karşılamayı ve daha iyi taşıma pazarlarına açılmayı planlıyor.

Safe Bulkers CEO'su Polys Hajioannou yaptığı açıklamada, pazar payının düşük olması sebebiyle gemi fiyatlarının oldukça pazarlığa açık bir hale geldiğini ve Safe Bulkers'ın 10 gemiye kadar yeni gemi alabileceğini ifade etti.

Şirket yeni gemilerinin 2013 yılında çalışmaya başlamasını beklerken, yeni gemiler ile artan taşıma taleplerini karşılamayı ve daha iyi taşıma pazarlarına açılmayı planlıyor.

Yunan merkezli şirketin şu anda 16 gemilik bir filosu bulunmakta ve filonun büyük bir çoğunluğu taş ve kok kömürü taşıyor. Siparişini verdiği 10 gemi 2014 yılının çeşitli zamanlarında şirkete teslim edliecek.

Hajioannou, gemilerin alımı için gereken miktarın 320 milyon Amerikan doları olacağını ifade etti. Bu miktarın 160 milyon dolarının gemilerin ipoteklenerek sağlanacağını bildirdi.

2008 ekonomik çöküşünden bu yana panamax gemiler yüzde 30 oranında değer kaybederek 33 milyon Amerikan doları kaybetti. Yıl sonuna kadar bir 30 milyon dolar değer daha kaybetmesi bekleniyor. Bunun sebebi ise ekonomik çöküşten önce armatörlerin sipariş üzerine siparis vermesinden kaynaklanmakta ve ekonomik çöküntü ile oluşan aşırı gemi sayısı gemi pazarını bugün bile sekteye uğratmakta. Bu durum ayrıca DryShips gibi çoklu şirketlerin çalışma alanlarını, sondaj ve tanker işletmelerine kaydırmalarına sebep oldu. Ancak 545 milyon Amerikan doları sermayeye sahip Safe Bulkers'ın böyle planları yok.

Şirketin CEO'su önümüzde ki yıl dökme gemi piyasasının dahada canlanmasını beklediklerini söyledi. Bu beklentinin en büyük sebebinin depremzede olan ürün tüketicisi Japonya'nın yeniden inşa için ihtiyaç duyacakları, kömür ve demir cevherini yeniden ithal etmeye başlayacak olması.

Japonya'nın durumundan sonra korsanlığa da değinen Hajioannou, denizcilik sektörünün Somali sahilinde bir korsanlık olduğu gerçeğiyle yaşaması gerektiğini ifade etti.

Haber: Ahmet ÖZDÜZGÜN - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim