• BIST 9645.02
  • Altın 2411.726
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.7944
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Safetmade en büyük su balonunu üretti

Safetmade en büyük su balonunu üretti
İzmir’de faaliyet gösteren konusunda dünyanın sayılı firmalarından biri olan ve birçok yeniliğe imza atmış bulunan Safetmade, 100 tonluk kapasitesiyle dünyanın en büyük su balonunu üreterek test etti.

Safetmade en büyük su balonunu üretti

İzmir’de faaliyet gösteren konusunda dünyanın sayılı firmalarından biri olan ve birçok yeniliğe imza atmış bulunan Safetmade, 100 tonluk kapasitesiyle dünyanın en büyük su balonunu üreterek test etti. 15 aydan bu yana hesaplama, tasarım ve üretim çalışmaları devam eden su balonu Bureau Verıtas gözetiminde test edilerek sertifikalandırıldı.

"Ülkemiz için onur ve gurur verici bir ekipman"

Konu ile bilgi veren Safetmade Genel Müdürü Kaptan Ercan Hacifettahoğlu, “Henüz 2 senelik bir geçmişi olan firmamızın bu kapasite ve üretim yeteneğine ulaşmış olması bize büyük bir mutluluk ve çalışma keyfi verdi. 15 aydan bu yana büyük bir özveri ile çalışarak ürettiğimiz bu ürünü, bizim kadar ülkemiz adına da onur ve gurur verici bir ekipman olarak dünya denizciliğinin hizmetine sunduk. Bugüne kadar dünyada üretilen en büyük su balonu 50 tonluktu. Bu balonda sınırlı sayıda (birkaç tane) özel sipariş üzerine üretildi. Bizim ürettiğimiz 100 tonluk su balonu dünyanın en büyük su balonu olma özelliğini taşıyor. Tüm personelimin emeği ve hak sahibi olduğu, ortak çalışmanın müthiş bir eseri olan bu ürünü İzmir’in büyük vinç işletmelerinden Şahin Hidrolik firmasının sağladığı 200 tonluk bir vinç ile teste tabi tuttuk. 8 adet tatlı su vidanjörünün su taşıması ile doldurulan su balonu 100 ton tam dolu kapasiteye ulaştıktan sonra kurallar gereği 30 dakika asılı halde bekletildi. Testin başarı ile tamamlanmasından sonra uzaktan kumandalı tahliye sistemi çalıştırılarak su tahliye edildi. Balonun tam olarak boşaltılmasından sonra hasar araştırması yapıldı ve hiç bir hasara rastlanmadı. Test Bureau Veritas gözetiminde gerçekleşmiş ve bu başarı BV tarafından sertifikalandırılmıştır”. Emeği geçen herkese teşekkür eden kaptan Ercan Hacifettahoğlu, bu başarı grafiğinin önümüzdeki günlerde yeni ürünlerle devam edeceğinin müjdesini verdi.

Guinness Rekorlar kitabına başvuru yapılacak

Dünyanın en büyük su balonunun üretilmesinde büyük emeği olan Safetmade Üretim Müdürü Hakan Harun Kozan ise, söz konusu ürünün bir güvenlik ekipmanı olması sebebiyle çok hassas hesaplamalar gerektirdiğini ve bunun için ekibiyle beraber yorucu bir süreçten geçtiklerini belirtti. Tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür eden H. Harun Kozan bunun dünya üzerinde bir rekor olduğunu ve Guınness Rekorlar kitabına girmek için başvuru yaptıklarını da sözlerine ekledi.

“Sadece test balonları üretmiyoruz”

Safetmade Satış Müdürü Ozan Esin ise, son 2 senede birçok başarıya imza attıklarını ve dünyanın konusunda en iyi bilinen firmalarından biri olduklarını söyledi. Su balonlarını dünya üzerinde ilk defa üreten firmalara dahi balon tedarik eder hale geldiklerini söyleyen Ozan Esin, bu ürünün dünya Heavy Lıft testleri konusunda kendilerine büyük bir avantaj sağlayacağını ve bugüne kadar yapılamayan veya yapılmasında güçlükler yaşanan yüksek kapasiteli testlerin dahi başarı ve güvenle tamamlanabileceğini belirtti.

Üretim yelpazelerinin sadece ağırlık test balonları olmadığını, çok değişik ürünler ile dünya piyasasında yer aldıklarını söyleyen Ozan Esin, “Atık petrol ve içecek saklama balonları/tankları, çekilebilir sıvı depolama tankları (towable bladder), şişirilebilir petrol bariyerleri (ınflatable oıl boom), sel baskınları için bariyerler, boru tıkaçları ve kurtarma balonları gibi geniş bir yelpazeye sahibiz. Bu ürünler Japonya’dan Şili’ye, Amerika’dan Avustralya’ya, Güney Afrika’dan Norveç’e kadar 40’tan fazla ülkeye kullanılmaktadır ve ürünlerimizin kalitesi sektörün önde gelen firmaları tarafından da onaylanmıştır” diyerek dünyanın en büyük su balonunu üretmenin onurunu tüm çalışma arkadaşları ile paylaştığının da altını çizdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim