• BIST 9524.59
  • Altın 2522.367
  • Dolar 32.5815
  • Euro 34.6471
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

''Safetmade''den yapay resif için destek

''Safetmade''den yapay resif için destek
İzmir’in Mordoğan’da kıyıdan bir mil açıkta batırılan C-47 kargo uçağı için Safetmade firmasının ürettiği yüzdürme balonları kullanıldı.

İlk defa uçak yüzdürüldü

İzmir’in Mordoğan’da kıyıdan bir mil açıkta batırılan C-47 kargo uçağı için Safetmade firmasının ürettiği yüzdürme balonları kullanıldı.

Su Altı Arkeoloji Parkı projesi kapsamında yapay resif oluşturulması ve su altı turizminin canlandırılması amacıyla 21 Mayıs’ta batırılan kargo uçağı için kullanılan balonlar “Safetmade” firması tarafından ücretsiz olarak sağlandı.

Safetmade Genel Müdürü Kaptan Ercan Hacıfettahoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “ Söz konusu proje ile ilgili olarak bizimle iletişime geçen 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği Başkanı Osman Erkurt ve Gaziemir Dalış Merkezi temsilcileri ile yapmış olduğumuz ön görüşme sonucunda ihtiyaç duydukları balonları sosyal sorumluluğumuz kapsamında ücretsiz olarak temin etmeye karar verdik. Yurtdışında benzer projeleri gerçekleştiren birçok müşterimiz için bu balonları üretmiş olmanın verdiği tecrübe ile projeye her türlü bilgi ve deneyimimizi aktardık. Uçağın balon ile yüzdürülmesi ve çekilmesi işlemi Türkiye’de ilk kez yapıldı. Firmamız bugüne kadar ülkemizi sayısız alanda temsil etmiş olmanın verdiği sorumluluğu devam ettirmek amacıyla söz konusu projenin ülkemizin kendi kaynakları ile yapılması için hiçbir maddi beklenti içine girmeden her türlü desteği vermiştir. Söz konusu balonlar yüksek maliyetli ürünler olup dünyada çok az sayıda üreticisi bulunmaktadır. Firmamızın ana hedeflerinden bir tanesi ülkemizin potansiyelini Dünya denizcilik camiasına göstermek ve ülkemizin sektördeki gücünü arttırmaktır. “ dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim