• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Safi Holding, İzmir Alsancak Limanı'na da talip

Safi Holding, İzmir Alsancak Limanı'na da talip
2016’nın ilk yarısında ihale tarihi bekleyen Alsancak Limanı’na ilk talip belli oldu. Derince Limanı 543 milyon dolar özelleştirme bedeliyle alan Safi Holding, İzmir için ihaleye gireceklerini açıkladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2012 yılında ‘Kruvaziyer Limanı’ ve ‘Yük Limanı’ olarak ikiye ayrılan liman, AVM projesi nedeniyle kentte uzun süre tartışma konusu olmuştu. Alsancak Limanı yeni planıyla kenttin çoğu kesimince beğenilirken,  2016’nın ilk yarısında ihale edilmesi bekleniyor.

Liman ihale için tarih beklerken ilk talipler belli olmaya başladı. Limana, geçtiğimiz yıl Özelleştirme Yüksek İdaresi tarafından satışa çıkartılan ve sene başında devri gerçekleşen Derince Limanı’nın sahibi Safi Holding oldu.

ŞARTLAR OLUŞURSA ALIRIZ 

Derince Limanı’nın ardından yeni yatırımlarla projelerini genişletmek istediklerini söyleyen Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, listesine Alsancak Limanı’nı da ekledi. Hakan Safi, Dünya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada İzmir’e talip olduklarını söyleyerek, “Başka limanlara da talip olacağız. 2016 yılında yapılacak İzmir Limanı ihalesine de girmeyi planlıyoruz. Küresel oyuncu olmak adına hem yurtiçinde hem yurtdışında da yatırım fırsatlarını değerlendiriyoruz.  Şartlar oluşursa alırız” ifadesini kullandı.

DERİNCE’DE ÖNEMLİ HAMLELER 

İstanbul merkezli Safi Holding, geçtiğimiz Mart ayında Kocaeli’nin TCDD Genel Müdürlüğü'ne ait Derince Limanı’nı, 543 milyon dolar özelleştirme bedeliyle satın almıştı. Holding, devir sonrası limanın adı Safi Port olurken, 450 bin metrekare olan kullanılabilir liman alanını deniz dolgusu ve ilave rıhtımlarla 3 kat büyüterek 1 milyon 200 bin metrekareye çıkarmak için çalışma başlatılmıştı.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim