• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Saga Havayolları filosunu gençleştiriyor

Saga Havayolları filosunu gençleştiriyor
Saga Airlines, ağırlıklı olarak Boeing'ten oluşan filosunu daha farklı modellerle yenileme hazırlığında.

Saga Havayolları filosunu gençleştiriyor

Dalaman, Bodrum ve Antalya'dan İngiltere ve Polonya'ya, İzmir'den ise İran'a turistik charter uçuşları gerçekleştiren Saga Airlines, ağırlıklı olarak Boeing'ten oluşan filosunu daha farklı modellerle yenileme hazırlığında.

Kış sezonunda farklı destinasyonlarda sefer düzenlemeyi planladıklarını söyleyen Saga Airlines Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musa Alioğlu, “Biz 9 uçaklık filoyla hizmet veriyoruz. Yatırım olarak filomuzu gençleştirmeyi düşünüyoruz. Filomuzdaki bazı uçakları geri verip, yerlerine daha yeni uçaklar almayı planlıyoruz" diye konuştu.

Anlaşma süreleri biten uçakların yerine daha genç uçaklar alarak bunları daha iyi pazarlayabileceklerini dile getiren Alioğlu, "Bu nedenle özellikle ağırlıklı olarak Boeing markasından oluşan filomuzu daha farklı modellerle yenileyeceğiz. Türkiye'nin en fazla wet lease yapan havayolu firması olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu alanda yeni pazar arayışlarına girmemiz de kaçınılmaz olacaktır" dedi.

"Havayolu gelişen çağın gelişen sektörü durumunda" diyen Alioğlu, zaman yarışında hızın önemli bir faktör olduğunu belirtti. Hızlı ulaşım konusunda uçağın yerini şimdilik başka ulaşım aracının alamayacağını vurgulayan Alioğlu, "Dolayısıyla bu sektörün giderek daha fazla büyüyeceği kesin. Türkiye'de ise sektör son beş yılda tam anlamıyla şaha kalktı denebilir. Uçak filo sayısının artması, yolcu sayısının artması, yeni havalimanlarının yapılması sektörü bugünkü konumuna getirdi" diye konuştu.

Havacılık sektörünün 2023 yılında 75 uçağa ulaşmasının hayal olmayacağını belirten Alioğlu, "Saga Airlines olarak 2015'te 15 uçaklık bir filo ile iç ve dış hatlarda olacağımızı söyleyebiliriz" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim