• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Sahil Güvenlik'ten denizlere sıkı koruma

Sahil Güvenlik'ten denizlere sıkı koruma
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı tarafından Mersin'de geçen yıl deniz kirliliğine neden olduğu ve yasa dışı su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen 875 tekneye 1 milyon 86 bin lira para cezası uygulandığı bildirildi.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, kanunla verilen genel kolluk görevlerine ilişkin yetki ve sorumluluklar kapsamında 7 gün 24 saat esasına göre denizlerdeki yasa dışı faaliyetlerle mücadelenin aralıksız sürdüğü belirtildi.

Komutanlığa bağlı unsurlar tarafından 2013 yılında gerçekleştirilen denetimlerde, Mersin'de yasa dışı su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen 527 tekneye 738 bin lira, deniz kirliliğine neden olduğu tespit edilen 46 tekneye de 348 bin lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Komutanlığına bağlı yüksek süratli deniz araçları ile hava araçlarının müşterek olarak ani denetimler yaptığının altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ani denetimlerde bir taraftan yasak sahada yasa dışı su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen tekne ve kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında idari para cezası uygulanmakta, diğer taraftan idari para cezasından kurtulmak için trol donanımlarını keserek denize bıraktığı tespit edilen kişilere ise 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında idari para cezası uygulanmaktadır. Deniz kirliliği tespiti yapabilen ileri teknoloji ürünü cihazlarla donatılmış sahil güvenlik deniz ve hava unsurları tarafından deniz kaynaklı kirlilik tespiti ve idari para cezası uygulamasının yanı sıra, her türlü atık ve artığı yasal mevzuata aykırı olarak denizlere boşaltarak kara kaynaklı deniz kirliliğine neden olduğu tespit edilen işletmelere de 2872 sayılı Çevre Kanunu gereğince idari para cezası uygulanmaktadır. Ayrıca, denizlerimizin sürdürülebilir kullanımını sağlamak üzere düzenlenen bilgilendirme toplantılarında, özellikle yasa dışı su ürünleri avcılığı ve deniz kirliliği konusundaki yasal mevzuat hakkında vatandaşlarımıza bilgi verilmekte ve sorunları dinlenmektedir."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim