• BIST 9664.29
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Sahil Güvenlik'ten trol operasyonu

Sahil Güvenlik'ten trol operasyonu
Taşucu’nda konuşlu TCSG 305 Bot Komutanlığı, düzenlediği operasyonda Yeşilovacık Koyunda yasak sahada dip trolü ile su ürünleri avcılığı yapan trol teknelerini suç üstü yakaladı.

Mersin'in Taşucu’nda konuşlu TCSG 305 Bot Komutanlığı, vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirerek düzenlediği operasyonda Yeşilovacık Koyunda yasak sahada dip trolü ile su ürünleri avcılığı yapan trol teknelerini suç üstü yakaladı.

Bir suredir trol avcılarıyla ilgili duyarlı vatandaşlardan ihbar aldıklarını belirten Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, son operasyonun vatandaş ile Sahil Güvenlik'in işbirliğine güzel bir örnek olduğunu söyledi.

Dip trolü ile su ürünleri avcılığının yasak olduğunu belirten Kaymakam Damatlar, “Bilindiği gibi ilçemiz sahillerinde, İncekum burnunun batısında, kıyıdan 2 deniz mili (yaklaşık 4 km) doğusunda ise sahilden 3 deniz mili mesafe içerisinde dip trolü ile su ürünleri avcılığı yasak olup bu yasak alanlarda yapılan trop avcılığı sadece balıklar ve su ürünlerinin üreme ve yumurtlama alanlarını mahvetmekle kalmıyor aynı zamanda yaşam alanı olarak bölgemiz kıyılarını seçen deniz kaplumbağaları içinde tehlike oluşturuyor. Deniz tabiatını yok eden bu tür avcılığın cezadan ziyade toplum bilinci oluşumuyla engellenebilecektir. Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı geçtiğimiz sene de denetimleri sonucu yasa dışı su ürünler avcılığı yapan balıkçı teknelerine toplam 198 bin TL tutarında ceza uygulamıştı” dedi.

www.ulasimonline.com

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim