• BIST 9524.59
  • Altın 2508.202
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Sahil temizlemek artık iş kapısı olacak

Sahil temizlemek artık iş kapısı olacak
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülke genelindeki sahil ve plajların temizliği için yaklaşık 600 kişiye iş imkanı sağlayacak.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülke genelindeki sahil ve plajların temizliği için yaklaşık 600 kişiye iş imkanı sağlayacak.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülke genelindeki sahil ve plajların temizliği için yaklaşık 600 kişiye iş imkanı sağlayacak. Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, yaptığı açıklamada, sahil bölgeleriyle plajların temiz tutulmasına yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ortak projelerinin bulunduğunu söyledi.

                         

Projenin gelecek sene hayata geçirileceğini belirten Baş, çalışma kapsamında kıyı illerinde sahil ve plajların temiz tutulması için 580-600 kişi istihdam edeceklerini dile getirdi.

Baş, proje kapsamında istihdam edilenlerin sayısını daha sonraki yıllarda artırmayı planladıklarını ifade ederek, işe alınanların 6 ay süreyle plajların temizliğinden sorumlu olacağını kaydetti.

Turizm döneminde uygulanacak proje sayesinde sahil, plaj ve denizlerin sürekli temiz tutulmasının sağlanacağını anlatan Baş, “Artvin’den Hatay’a kadar tüm kıyı illerimizde sahil temizliği için 6 aylık süreyle personel tahsis edeceğiz. Bu, İŞKUR ile yürüttüğümüz bir çalışma. Benzer projeler, yerel olarak belediyeler ya da il özel idareleri tarafından uygulanıyor. Bakanlık olarak tüm ülke genelinde bu projeyi uygulamak istiyoruz” dedi.

 

ÇEVREYLE İLGİLİ MATERYAL DE DAĞITACAKLAR

 

İstihdam edilecek kişilerin, sahil ve plajların temizliğini yaparken, dağıtacakları materyallerle bireyleri çevre konusunda bilinçlendireceğini vurgulayan Baş, şunları kaydetti:

“Geçici süreyle istihdam edilecek kişilere, işe başlamadan önce eğitim verilecek. Bu kişiler, eğitim aldıktan sonra bulundukları yerlerde bilinçli olarak hizmet verecekler. Projeyi, hem sürekli çevre temizliğinin hem de istihdamın sağlanması açısından çok önemsiyoruz.”

 

          

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim