• BIST 9574.09
  • Altın 2483.023
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.6213
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Sahiller 'deniz uçaklarıyla' şenlenecek

Sahiller 'deniz uçaklarıyla' şenlenecek
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), deniz uçağı ve deniz uçuculuğu projesini hayata geçiriyor.

Sahiller 'deniz uçaklarıyla' şenlenecek

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), deniz uçağı ve deniz uçuculuğu projesini hayata geçiriyor. SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi, 5431 sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun kapsamında deniz uçaklarıyla ilgili yeni düzenlemeyi imzaladı.

Sivil Havacılık Uzmanı Ahmet Tunagür, yaklaşık 19 aydır Genel Müdür masasında bekleyen ilgili projenin Bilal Ekşi tarafından imzalanmasının önemli bir milat olduğuna vurgu yaptı.

Tunagür, proje sayesinde İstanbul Kalamış koyunun 1940’larda olduğu gibi deniz uçağıyla tanışacağını belirterek, “Bizler ise üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizi süper bir seyirle dolaşma ve ulaşma olanağına kavuşacağız. Uçuşlar yakında 19 kişilik De Havilland Twin Otter DHC–6 uçaklarıyla başlayacak. Deniz uçakları ilk etapta İstanbul-Bodrum, İstanbul-Çeşme sahillerini şenlendirecek. Seabird, yani ‘deniz kuşu’ Havayolları’nın getirdiği Twin Otter uçakları, piste, havalimanlarına gerek duymuyor. Denizden kalkıp, denize inen ve ortalama sürati saatte 266 kilometre olan uçakların menzili bin 690 kilometre. Fiyatı ise 2 milyon dolar civarında.” bilgisini verdi.

Tunagür, uzun süre imzalanmayı bekleyen projeyle ilgili son olarak, “Eminim Türk turizmine de bambaşka bir soluk kazandıracak. Turizmin yığıldığı sahil beldelerinden oldukça içeride kalan havaalanlarından saatler süren karayoluyla yaptığımız yolculuklara artık ihtiyacımız kalmayacak.” değerlendirmesini yaptı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim