• BIST 9540.55
  • Altın 2489.904
  • Dolar 32.5042
  • Euro 34.8156
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Sakarya Karasu Limanı ile atağa geçecek

Sakarya Karasu Limanı ile atağa geçecek
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Karasu çok önemsediğimiz bir ilçemiz. Karasu Limanı’nın hizmete girmesiyle, Karasu bizim dünyaya açılan kapımız olacak" dedi.

 

Karasu Sivil İrade Hareketi (KASİHAR), Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusl’u ziyaret etti. Karasu Yunus Emre Kültür Derneği Başkanı Yakup Altıntaş, Acarlar Longozu ve Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Emre Coşkun, Karasu Hürriyet Kurs ve Okul Yardım Derneği Başkanı Ali Çakır, Karasu Yardımeli Derneği Başkanı Ahmet Soytekinoğlu, Diyanet -Sen Karasu Temsilcisi Üzeyir Aysu, Eğitim Bir- Sen Karasu Temsilcisi Ender Topal, Sağlık-Sen Karasu Temsilcisi Abdullah Yılmaz, Karasu Eyüp Camii Derneği Başkanı Murat Öztürkoğlu, Karasu İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Hasan Ali Karataş, Kuyumculuk Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Kadir Arslan, İlim Kültür Yayma Derneği Başkanı Süleyman Muçin, Karasu Tüm Engelliler Derneği Başkanı Süleyman Özpınar ‘dan oluşan KASİHAR temsilcilerininin ziyaretinde, SATSOYönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldıray Çakar ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cevherli de hazır bulundu. 1 yıldır faaliyet gösterdiklerini söyleyen KASİHAR temsilcileri, siyaset ve ticaretten uzak tek hedeflerinin ortak paydaları olan Karasu’ya hizmet olduğunu söylediler.

Karasu’nun orta vadede Sakarya’nın en hızlı gelişeceği ilçesi olacağının altını çizerek sözlerine başlayan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Karasu çok önemsediğimiz bir ilçemiz. Karasu Limanı’nın hizmete girmesiyle, Karasu bizim dünyaya açılan kapımız olacak. Limanın ardından bölgede Lojistik Organize Sanayi Bölgesi oluşturmak istiyoruz. Otomotiv ile ilgili bir sektörün orada yatırım yapması, Karasu’ya çok şey kazandıracaktır. Biz Sakarya’mızı otomotiv üssü yapmak istiyoruz. Bu noktada Otomotiv İhtisas OSB’si içinde çalışmalarımız var. Bu OSB’yi Karasu’da da kurabiliriz. Henüz yer konusunda bir karara varmış değiliz. Karasu önümüzdeki yıllarda bir yatırım merkezi olacak” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldıray Çakar’da, Karasu’nun 2 ay gibi kısa süren yaz sezonuyla Turizme elverişli bir bölge olmadığını belirterek, “Hiçbir yatırımcı 2 aylık bir sezon için gelipte Karasu’ya bin yataklı bir otel yapmaz. Karasu’nun gelişeceği alan belli. Liman ile birlikte tamamlanacak olan demiryolu ağı Karasu’yu sanayi alanında uçuracaktır. Karasu Limanı’nın bitmesi ile birlikte bu bölge büyük değer kazanacak ve yatırımcıların ilk tercih yeri olacak” şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim