• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Sakarya'da raylı sistem için çalışılıyor

Sakarya'da raylı sistem için çalışılıyor
Ulaşımda kurulması planlanan şirket hakkında bilgiler veren Zeki Toçoğlu, “Ulaşım Büyükşehir’lerin aslı görevi" dedi.

Sakarya’da raylı sistem için çalışılıyor

Ulaşımda kurulması planlanan şirket hakkında bilgiler veren Zeki Toçoğlu, “Ulaşım Büyükşehir’lerin aslı görevi. Bu görevi kanun vermiş. Kamunun ulaşımdaki yerine örnek vereyim; İzmir Büyükşehir yüzde 77, İstanbul Büyükşehir yüzde 70, Bursa yüzde 60. Sakarya’da ise sadece yüzde 9. Böyle birşey olabilir mi? Bunlara seyirci kalamayız, kalmayacağız. Ulaşım A.Ş.’yi kuruyoruz, bu konudaki görevlerimizi yerine getireceğiz. Bunlar Sakarya’nın geleceğine ilişkin konular. Sorun olarak gördüğüm her konunun üzerine gitmekten imtina etmeyeceğim. Geçitlerde yaşanan sıkıntıları çözmek için çalışmalar yapıyoruz. Yol genişletme çalışmaları yaptık” dedi.

Gar Meydanı düzenlemesi hakkında da açıklamalar yapan Zeki Toçoğlu, “Biz Gar Meydanı’nda da halkın kullanabileceği, yaşanabilir, canlı bir meydan oluşturmak istiyoruz. Bu konuda istimlâk çalışmalarına başladık. Ayrıca SATSO’nun, yerini bize tahsis etmesini isteriz. Bu konuda Mahmut Kösemusul kardeşimizle de sık sık görüşüyoruz. Sizden talebimiz Gar Meydanı’nda yaptığımız istimlak çalışmasına katkı vermenizdir. Bu bölgedeki SATSO’nun yerini eğer anlaşabilirsek Büyükşehir Belediyesi’ne verin. Burada yapacağımız çalışmamıza da katkı sağlayın” diye konuştu.

Raylı sistem hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Raylı sistem üzerinde çalışıyoruz. Sonuçları kamuoyuna açıklayacağız. Eğer makul sonuç çıkarsa yaparız makul bir sonuç çıkmazsa raylı sistem yapmayız. Bakın bizim Ulaştırma Bakanlığı’na teklifimiz oldu. Teklifimiz sudur. Yeni terminalin altını ulaştırma bakanlığına devredelim. Tren garını buraya taşıyalım, burayı peron haline getirelim. Biz de raybuslarla yolcuları buraya taşıyalım dedik. Yani şehir tramvayı kuralım dedik. Bu konu üzerinde çalışıyoruz, belli bir noktaya getirdik. Sayın bakanımız bu konuda inşallah destek verir ve olumlu sonuc alırız” dedi

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim