• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Sakarya'da YHT hattı operasyonu yapıldı

Sakarya'da YHT hattı operasyonu yapıldı
Sakarya Valiliği, yüksek hızlı tren hattından hırsızlık iddiasıyla ilgili aramalarda 8 kilogram yanmış bakır bakır kablo, kablo kalıntıları ve demir kesme makası ele geçirildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, iki gün önce Sapanca ilçesindeki restoranın yakınında bulunan istasyonun altından başlayarak, güney cephesindeki 500 metrelik sinyalizasyon kablosunun çalındığı ihbarının alındığını bildirdi.

Kabloların döşendiği beton kanallarındaki kapakların kapalı olduğuna, 500 metrelik bölümde belirli noktalarda açılan kapakların içindeki yeşil kabloların kesildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çevrede yapılan araştırmada 25 Mayıs'ta akşam saatlerinde hızlı tren hattında üzerinde işçilerin giydikleri renkte tulum olan şahsın hırsızlık olayının gerçekleştiği yerde dolaştığı öğrenilmiştir. Yapılan araştırmada daha önce yine YHT hattından sinyalizasyon kablolarını çaldığı ve Balkaya köyündeki kullanılmayan taş ocağında yaktığı tespit edilen S.C. Gazipaşa Mahallesi Kestanelik mevkisinde görülmüştür. Kendisiyle yapılan şifahi görüşmede YHT kablolarını farklı zamanlarda H.G. ile çaldıklarını, dayısı Ç.T. ve H.G. ile 25 Mayıs'ta akşam üzeri tren hattına gittiklerini, H.G'nin kabloları keserek, Kestanelik mevkisinde işletmeciliğini Y.B'nin yaptığı dükkana sattıklarını beyan etmiştir."

Şüphelinin beyanı doğrultusunda Ç.T ve H.G'nin Kestanelik mevkisinde yakalandığı belirtilen açıklama, şöyle sona erdi:

"H.G'nin ikametinde yapılan aramada turuncu renkli, içinde iki çift eldiven olan ve tren hattında çalışan işçilerin giydiklerine benzeyen tulum ele geçirilmiştir. Aramalarda 8 kilogram yanmış bakır kabloyla birçok kablo kalıntısı ve demir kesme makası ele geçirilmiştir. H.G ve Ç.T gözaltına alınmış olup, H.G. cezaevine gönderilmiştir."

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim