• BIST 9767.23
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Şakirpaşa Havalimanı'nda THY tepkisi

Şakirpaşa Havalimanı'nda THY tepkisi
Adana Şakirpaşa Havaalanı’nda eylem yapan THY işçileri, havacılık iş kolunda ‘grev yasağı’ getirilmesine yönelik kararı protesto etti, THY’de işten çıkartılan 305 işçinin işlerine geri iade edilmesini istedi.

Şakirpaşa Havalimanı'nda THY tepkisi

Adana Şakirpaşa Havaalanı’nda eylem yapan THY işçileri, havacılık iş kolunda ‘grev yasağı’ getirilmesine yönelik kararı protesto etti, THY’de işten çıkartılan 305 işçinin işlerine geri iade edilmesini istedi.

Şakirpaşa Havaalanı girişinde bir araya gelerek, burada üzerinde; ‘Grev Haktır Yasaklanamaz. Atılan İşçiler Geri Alınsın’ ifadesinin yer aldığı pankart açan işçiler, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yolculuk için havaalanına gelen vatandaşların da destek verdiği ve kendilerini; ‘Sendikal Güçbirliği Platformu’ olarak adlandıran grup, havaalanı içinde yer alan THY Bilet Satış Noktası’na doğru yürüyüşe geçti. ‘Grev Haktır Yasaklanamaz’, ‘Yaşasın İşçilerin Birliği’ şeklinde sloganlar atan işçilere, basın iş kolunda çalışanlar da destek verdi.

Burada konuşan TÜMTİS Sendikası Adana Şube Başkanı Halil Çekin, Hava-İş Sendikası ile THY arasında ’23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ görüşmelerinin sürdüğü ve arabulucu aşamasına gelindiği esnada yapılan bir yasa değişikliği ile birlikte havacılık iş koluna ‘grev yasağı’ getirildiğini hatırlattı. Çekin, konuyla ilgili hazırlanan yasa teklifinin de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine alınmasını protesto eden Hava-İş Sendikası üyesi 305 işçinin, SMS ve e-posta yoluyla hukuka aykırı bir şekilde işten çıkartıldığını söyledi.

THY’nin, ‘toplu iş sözleşmesi’ni 17 aydan bu yana imzalanmadığı gibi çalışanlarını da mağdur ettiğini savunan Çekin, sözleşmeleri feshedilerek işten çıkartılan işçilerin, yeniden işe alınması talebinin de reddedildiğini dile getirdi. Çekin, “Bizler, havacılık iş kolunda grev yasağı getirilmesini ve meşru-demokratik protesto hakkını kullanan işçilerin işten çıkartılmasını, sendikal haklara yöneltilmiş ağır bir saldırı ve kamu gücünü kullanan hükümetin, toplu sözleşmelere işverenden yana açık bir müdahalesi olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Hükümete çağrıda bulunarak, ‘grev yasağı’ kararından vazgeçmesini ve atılan işçilerin tekrar işbaşı yapmalarını isteyen Çekin, aksi takdirde mücadeleyi Türkiye’nin dört bir yanına yayacakları uyarısında bulundu. Halil Çekin, uluslararası federasyonlar aracılığı ile hükümetin bu tutumunu dünyanın her tarafında her platformda teşhir edeceklerini belirtti. Konuşmaların ardından bir süre daha slogan atan işçiler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim