• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Salı Pazarı Liman Projesi canlılığını koruyor

Salı Pazarı Liman Projesi canlılığını koruyor
Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, özelleştirmelerden bugüne kadar 50 milyar dolarlık gelir elde ettiklerini açıkladı.

Özelleştirmeler 50 milyar doları buldu

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, özelleştirmelerden bugüne kadar 50 milyar dolarlık gelir elde ettiklerini açıkladı. Bunun 41 milyar dolarlık tutarının devredildiğini, geri kalanının da 2011 içerisinde devredileceğini bildirdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'ne konuk oldu. Aksu, burada yaptığı konuşmada özelleştirmenin artık iktidarların politikası olmaktan çıkıp devlet politikası haline geldiğini vurguladı.

1985'ten 2003'e kadar 7-8 milyar dolarlık özelleştirme yapıldığını kaydeden Ahmet Aksu, "2003 -2008 arasında uzun zamandır özelleştirilmesi gündemde olan alan kuruluşlar özelleştirildi. 2008 sonrasında kamunun tekel konumunda olduğu şeker fabrikaları, elektrik dağıtım ve üretimi otoyollar gibi özelleştirmeler yapıldı. Bugün itibarıyla devrettiklerimiz ve devredeceklerimizle beraber baktığımızda 50 milyar dolarlık gelir elde ettik. Bu gelirin 41 milyar dolarlık bölümü devredildi. Kalanı da bu yıl içinde devredebilirsek 50 milyar dolarlık özelleştirme rakamını yakalayacağız." ifadelerini kullandı.

Daha önce özelleştirmeleri iptal edilen Derince ve İzmir limanlarının özelleştirmelerinin de önümüzdeki dönemde gündeme gelebileceğine dikkat çeken Aksu, sözlerine şöyle devam etti:

"İstanbul için Salı Pazarı Kruvaziyer Liman Projesi canlılığını koruyor. Orada tüm tarafların katılımıyla bir model oluşturmaya çalışıyoruz. Kısa zaman içinde tamamlayıp özelleştirme ihale ilanına çıkacağız. Önümüzdeki dönemde şu anda portföyde yer almayan kamuya ait çok sayıda mal ve hizmet üretimi tesisi de özelleştirilebilecek. Bunların araç muayene hizmetinde olduğu gibi lisans tesisi şeklinde de olabilecek."

Özelleştirme İdaresi'nin elde ettiği paraları nereye harcadığının zaman zaman tartışma konusu olduğunu savunan Aksu, gelirlerin bir kısmının özelleştirme programı kapsamında yer alan kuruluşların açıklarının kapatılmasında kullanıldığını, bugüne kadar elde edilen 41 milyar doların 30 milyar dolarının ise doğrudan Hazine'ye aktarıldığını kaydetti. Özelleştirme İdaresi'nin giderlerine harcanan miktarın 1985'ten bu güne 100 milyon doları bulmayacağını da sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim