• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Salı Pazarı Liman Sahası Doğuş'un oldu

Salı Pazarı Liman Sahası Doğuş'un oldu
Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Salıpazarı Liman Sahası’nın 30 yıl süreyle işletme hakkının devredilmesini onayladı. ÖYK’nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait, Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan 1.200 metrelik sahil şeridini kapsayan Salıpazarı Liman Sahası’nın 30 yıl süreyle işletme hakkını, ihalede 702 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Ferit Şahenk’in sahibi olduğu Doğuş Holding’e devredilmesine onay verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararları ile ilgili Tebliğleri Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait Salıpazarı Liman Sahası’nın 30 yıl süreyle “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilebilmesini teminen yapılan ihalede 702 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Doğuş Holding A.Ş.'ye ihale şartnamesi çerçevesinde işletme hakkının devredilmesine karar verildi. Doğuş Holding A.Ş.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatın İdare lehine irat kaydedilecek ve ihale iptal edilecek.

Bu karar çerçevesinde, işletme hakkı devir sözleşmesinin imzalanması ve karar gereklerinin yerine getirilmesi hususlarında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkili olacak.

Resmi Gazete'deki onay yazısı

9 Ekim 2013 ÇARŞAMBA

Resmi Gazete

Sayı : 28790

TEBLİĞ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:

ÖZELLEŞTİRME YÜKSEK KURULU KARARI

Tarih : 4/10/2013

Karar No : 2013/157

Konu : Salıpazarı Liman Sahası'nın özelleştirilmesi.

Özelleştirme Yüksek Kurulunca;

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (İdare)'nın 25/7/2013 tarih, 6763 sayılı yazısına istinaden;

Bakanlar Kurulu'nun 10/8/1993 tarih ve 93/4693 sayılı Kararı ile özelleştirme kapsamına alınan ve Kurulumuzun 30/10/1995 tarih ve 95/81 sayılı Kararı ile özelleştirme stratejisi belirlenen Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye ait Salıpazarı Liman Sahası'nın 30 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilebilmesini teminen İhale İlanı ve İhale Şartnamesinde belirtilen hususlar kapsamında yapılan ihale sonucunda İhale Komisyonunca;

1. Salıpazarı Liman Sahası'nın; 702.000.000 (Yediyüzikimilyon) ABD Doları bedelle en yüksek teklifi veren Doğuş Holding A.Ş.'ye İhale Şartnamesi çerçevesinde işletme hakkının devredilmesine, Doğuş Holding A.Ş.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline dair verilen kararın onaylanmasına,

2. Bu karar çerçevesinde, işletme hakkı devir sözleşmesinin imzalanması ve karar gereklerinin yerine getirilmesi hususlarında İdarenin yetkili kılınmasına, karar verilmiştir.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim