• BIST 9561.78
  • Altın 2484.765
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8361
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Salihli'de HES toplantısı yapıldı

Salihli'de HES toplantısı yapıldı
Manisa'nın Salihli ilçesinde Kurşunlu, Bozburun ve Kömürcü Dereleri üzerine yapılması planlanan Kocayatak Hidroelektrik Santrali (HES), Öğretmen Evi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşuldu.

Toplantıya; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Ak Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, CHP Manisa Milletvekilleri Mazlum Nurlu, Tur Biçer Yıldız, Ak Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Hidroelektrik Enerji Daire Başkanı Lütfü Eyüpoğlu, DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Elektrik Dairesi Grup Başkanı Elif Erdal Karakaş, DSİ Hidroelektrik Enerji Dairesi Başkan Yardımcısı Nazmi Kağnıcıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Enerji Yatırımlarından Sorumlu Şube Müdürü Kenan Ocak, Manisa Çevre ve Şehircilik Müdürü Mustafa Yılmaz, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Yalım Şenkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Ahat Aksoy, CHP İlçe Başkanı İsmet Kocabıyık, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, mahalle muhtarları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, GEMA Vakfı Başkanı Şener Kilimci, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.
 
Kurşunlu Deresi'nde geçmişe dönük bir çalışma yapılmadığına dikkat çeken HES'e Hayır Platformu Sözcüsü İslam Horzum, "Dereden akan su, bizim sulamaya yetmiyor. Eğer durum böyle iken buraya HES yapılırsa, tescilli ürünümüz olan Allahdiyen Kirazı yok olma ile karşı karşıya kalacak" dedi.
 
Hiçbir sorunun cevabına yanıt alamadığını dile getiren CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise, "Burada bir yetki karmaşası var. Konunun çok ciddi olmasına rağmen, bugün burada bir adım ileri gidemedik" diye konuştu.
 
Türkiye'nin de enerjiye ihtiyacı olduğunu dile getiren Ak Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ise, "Hepimiz elektrik istiyoruz ama önemli olan bunu nerede üreteceğiz. Bunun için HES'lere ve barajlara ihtiyaç var. HES'lerin de yararını, faydasını ve zararını bilmeden karşı çıkmak doğru değil" dedi.
 
"Türkiye'nin enerjiye de ihtiyacı olduğunu bilin" diyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da, "6 aydır Danimarka'dan, Azerbaycan'dan ve İran'dan elektrik alıyoruz. Türkiye'nin elektriğe ihtiyacı var. İnşallah yenilenebilir enerjiyi daha çok, Türkiye'de kullanabiliriz. Rüzgar enerjisini, RES'leri hem de güneş enerjisini, bunların panellerini de biz yaparız. Teknolojimiz o noktaya gelir inşallah. Cep telefonumuzu biz yaparız, arabamızı biz yaparız bu panelleri biz yaparız. Madenlerimizi biz işleriz, bunlara da ihtiyacımız var. Ve beraberce bunları yaparız. HES'lere de ihtiyacımız var, termik santrallere de ihtiyacımız var. Nükleer santrale de ihtiyacımız var. Ama bunları yaparken geleceğimizi karartmadan yapalım. Çevremize, toprağımıza, suyumuza, hayvanımıza, iklimimize zarar vermeden yapalım" dedi.
 
Özdağ konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gelecek savaşlar petrol savaşları olmayacak. Gelecek savaşlar su savaşları olacak, tarım savaşları olacak. Bu nedenle biz bunları yaparken tarımımıza zarar vermeden tarımımızı daha mükemmel hale getirerek enerjimizle beraber tarımı, enerjiyle bir çevreyi, birbirlerine zarar vermeden götürebilmenin yollarını arayalım. HES, kirazımıza suyumuza toprağımıza, insanımıza, hayvanımıza zarar verecekse olmayacak. Bundan emin olun. Ama burada suyumuzu, hayvanımızı, insanımızı geleceğimizi taahhüt altına alırsak da onlara zarar vermeden birlikte yapacağız. Birbirimize anlayışlı olacağız. Farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edeceğiz. İnşallah daha güzel şeyler yapacağız. Yeni barajlarımız var bir yanda Ahmetli'de Kelebek Barajımız, Akhisar'da Gördes Barajımız, Selendi Barajımız bunların hepsinin ihaleleri yapıldı. Biliyorsunuz Gördes Barajı'nı yaptık, Güneşli Barajı'nı yaptık, İzmir'in su ihtiyacının yüzde 40'ını Manisa sağlıyor" dedi.
 
Salihli'de Öğretmen Evi'nde yapılan Salihli Kocayatak Hidroelektrik Santrali (HES) Projesi bilgilendirme toplantısı, yaklaşık 4 saat sürdü. Bilgilendirme toplantısında ortak tepki üzerine şirket yetkililerinin konuşmasına izin verilmedi. Program ise bürokratların bilgilendirmeleri ile sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim