• BIST 9582.44
  • Altın 2483.023
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.6213
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı ÇED Raporu kabul edildi

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı ÇED Raporu kabul edildi
Salıpazarı Liman İşletmeciliği tarafından yapılması planlanan Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu nihai kabul edildi.

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu (ÇED) sürecini geçti. Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş tarafından Beyoğlu’nda 1 milyon 100 bin dolarlık yatırımla hayata geçirilen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesinde otel, ofis, restoran, mağazalar ve terminal binası yer alacak.

3 YIL SONRA HİZMETE AÇILACAK

İstanbul Yarımadası karşısında Haliç girişindeki Galata Köprüsü ile Mimar Sinan Üniversitesi arasında bulunan kıyı şeridinde Karaköy Rıhtımı ve Salıpazarı Rıhtımı dahilinde restorasyon ve yenileme kapsamında inşa edilen Beyoğlu Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesinin işletme hakkı ise 3 yıllığına Doğuş Holding’e ait olacak. Beyoğlu Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesinin 3 yıl sonra hizmete açılması planlanıyor.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"İSTANBUL İli BEYOGLU, ilçesinde SALIPAZARI LİMAN İŞLETMECİLİĞİ VE YATIRIMLARI A.Ş.tarafından yapılması planlanan SALIPAZARI KRUVAZİYER LİMANI projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunmuş olup, nihai kabul edilmiştir. Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açılır. Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınır. Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebilir. Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açılmış olup, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde İSTANBUL Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilir."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim