• BIST 9548.09
  • Altın 2492.431
  • Dolar 32.5061
  • Euro 34.5462
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Sammy Ofer'in oğlu, İsrail için aracı oldu

Sammy Ofer'in oğlu, İsrail için aracı oldu
Başbakan Erdoğan'ın kim olduğunu söylemeyip "Dünyadaki en zengin Yahudi" diye tanımladığı arabulucu kim?

 

3 zengin Yahudi, İsrail için aracı oldular

İsrail'in Türkiye ile arayı düzeltmek için Erdoğan'a yolladığı zengin Yahudi işadamı merak konusu oldu. Başbakan Erdoğan'ın Bosna dönüşü uçakta yaptığı açıklama sonrası gözler bu sır isme çevrildi.

Erdoğan dönüş yolunda gazetecilere "Normalleşme için Yahudilerin dünyadaki en zengin adamını bana gönderdiler. Birkaç ay oldu. Neymiş arabulucu olacakmış. Dedim ki üç şartımız var. ‘Bir, İsrail özür dileyecek. İki, tazminatı ödeyecek. Üç, Filistin-Gazze üzerinden ablukayı  kaldıracak.’" diye konuşmuştu.

İşte bu açıklama sonrası kamuoyu bu isimin kim olduğunu araştırıyor. Gazeteler de bu sır ismin peşine düştü. Miliyet gazetesi olası üç ismi yazdı.

LARRY ELISON (68)

Oracle'ın kurucusu. 36.5 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin yahudisi olarak tanınıyor. Demokrat Partili olsa da politik tavrından çok, satın aldığı adalar ve yatlarla tanınıyor.

IDAN OFER (56)

İsrail'in en zengin adamı olan Sammy 2011'de öldükten sonra servetini paylaşan 2 oğlundan biri. 6.2 milyar doları var. İsrail Barış Girişimi'nin kurucularından, Filistin sorununun çözümü için çalışıyor. Ofer Brothers iştiraki, Kuşadası Limanı'nı özelleştirmesini kazanmıştı.

STEF WERTHHEIMER (86)

İsrail'in en zengin 4. kişisi. Serveti 4.2 milyar dolar. Gebze'deki Teknopark'ın yüzde 48 ortağı. İsrail'de bir dönem milletvekilliği yaptı, En büyük hedefi Ortadoğu'ya kalıcı barışı getirmek. te yandan Takvim gazetesi bu ismin Ronald Lauder olduğunu iddia etti.

RONALD LAUDER

Dünya Yahudi Kongresi (WJC) Başkanı. Ünlü kozmetik şirketi Estee Lauder'in patronu olan işadamı, 3.5 milyar dolarlık servete sahip.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim